Novice

O nesrečah, varnostnih kopijah in oblakih.

... varnostne kopija, obnovitveni načrti ...

Ali ste vedeli, da imamo v GOV-IS d.o.o. svoj lasten oblak in med drugim kot Veeam Cloud Provider ponujamo varen način arhiviranja vašega celotnega virtualnega okolja v oblak. In če vas zanima kaj in kdo je podjetje Veeam Software, kakšne rešitve uvajajo in zakaj so najboljši, si preberite v naslednjih odstavkih.

 

Podjetje Veeam Software je po svetu v IT krogih prepoznano kot vodilna sila na področju varnostnih kopij in obnovitev po nesreči. V tem zapisu bomo predstavili Veeam Cloud Connect in vse prednosti, ki jih ta prinaša podjetjem, ki želijo dobro zaščititi zaupne podatke.

Kaj torej sploh je Veeam Cloud Connect (VCC)?

VCC deluje kot ponudnik storitev za arhiviranje podatkov v oblak in okrevanje po nesreči.

Delo z VCC je precej enostavno. Omogoča pošiljanje Veeam varnostnih kopij iz več lokacij v GOV-IS podatkovni center ali neposredno v javni oblak. Prav tako omogoča tudi nadzor in prilagodljivost izbire načrta varnostnih kopij in obnovitve podjetja, ki najbolj ustreza vašim zahtevam.

 

Zakaj gostovati vse podatke na VCC?

To vprašanje vam je najbrž že švignilo skozi misli med branjem tega prispevka. Glavni razlog je pravilo 3-2-1, kar pomeni hrambo vsaj treh kopij vaših podatkov na dveh različnih medijih  z eno varnostno kopijo locirano tudi izven podjetja. Se vam zdi to pretirano? Trenutno je tak način varnostnega kopiranja podatkov najbolje podprt in izvajan ...

 

Kakšne so prednosti?

 

Vzdrževanje podatkov

Večina podjetij je zaradi regulativnega soglasja omejena z omogočanjem nadzora drugim (third party) ponudnikom storitev, zato potrebujejo centralno upravljanje in vzdrževanje podatkov, ne glede na njihovo fizično lokacijo. VCC ponuja stroškovno učinkovito in fleksibilno oblakovno strategijo za ohranjanje popolne kontrole nad celotnimi varnostnimi kopijami.

Si želite shraniti vaše zelo pomembne poslovne podatke ali varnostne kopije v javni oblak, ali popolnoma zaščiten VCC? Dobre prakse uporabnikov VCC kažejo na to, da so njihovi podatki na varnem in popolnoma pod njihovo kontrolo z end-to-end šifriranjem pri viru.

 

Varnost in varnostne kopije delovnih postaj zaposlenih

Podjetja, katerih zaposleni v večini uporabljajo mobilne naprave v ali zunaj države, morajo strogo varovati in centralizirati svoje podatke, ne glede na to, kje se uporabnik nahaja. VCC pomaga podjetjem uporavljati podatke celotne organizacije tako, da omogoča varnostno kopijo, povezano z delovnimi postajami zaposlenih. Visoko zaščitene delovne postaje so varnostno kopirane bodisi v javnem oblaku, bodisi v primarnem podatkovnem centru.

 

VCC in Microsoft Azure

S pomočjo VCC-ja, lahko brezhibno postavite svoje varnostne kopije na offsite v Microsoft Azure, ki je javen oblak.

vcce-diagram-screenw...

 

Ta močna kombinacija Veeam-a in Azure-a prinaša strankam stroškovno učinkovite obnovitvene sposobosti, Veeam-ovo sodobno varnostno kopiranje pa olajša premik varnostnih kopij v Azure.

 

To je le nekaj uporabnih prednosti VCC-ja, ki pa ne samo prevzamejo odgovornosti za vaše podatke, ampak omogočajo tudi večplastne varnostne kopije in obnovitve tako znotraj, kot zunaj podjetja.

 

VCC je moderno in stroškovno efektivno orodje, ki pomaga podjetjem po celem svetu uporabljati oblak na boljši, varen in bolj napreden način.

 

V kolikor vas zanima več o Veeam Cloud Connect storitvi in prednostih uporabe te storitve, nas kontaktirajte in z veseljem vam odgovorimo na vaša vprašanja.

O nesrečah, varnostnih kopijah in oblakih.