Novice

Zelo uporabne posodobitve v že zelo uporabni rešitvi.

Runecast je izdal novo verzijo njihovega Analyzerja - Runecast Analyzer 3.0. Kaj je novega?

Pri Runecastu (katerega partner smo tudi GOV-IS d.o.o.) so izdali tretjo verzijo njihovega Analyzerja. Pred izdajo nove verzije so v tem letu s funkcionalnostmi dopolnjevali dvojko, uporabniki pa so z res odprtimi rokami sprejeli skladnost s HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act) in DISA-STIG (Defence Information Systems Agency - Security Technical Implementation Guide) funkcijama. Prav tako je dodana podpora za Horizon in povečana zmogljivost za samodejno sanacijo varnosti. Še ena stvar, ki je pripomogla k zadovoljstvu strank pa je simulacija nadgradljivosti (beta verzija), kjer Runecast preverja vaše okolje glede na HCL (Hardware Compatibility List).

 

Omenili so tudi to, da so v tem letu pridobili stranko z več kot 10 tisoč uporabniki, kar pomeni, da so dosti naredili tudi na razširljivosti in zmogljivosti.

Ampak ... dovolj o drugi verziji.

Prejšnji teden so napovedali izzid tretje verzije. Ta obljublja kar nekaj (večjih) izboljšav. Prva, HCL Analysis za vSphere in vSAN, pripravljena za uporabo. Analiza zapisov je izboljšana, ESXi Upgrade Simulation (simulacija nadgrajevanja) je "good to go," in pripravljena za uporabo. Predstavili so tudi nov H5 Client vtičnik z nekaj novimi dodatki in vizualno (pomembno ali ne) nočno temo. Ta izgleda takole.

 

HCL Analysis in Upgrade Simulation sta dve izmed ključnih novosti v tretji verziji Analyzerja. Preprosto lahko stestirate kompatibilnost okolja z HCL, in če ni, potem vam priporoča katere kombinacije firmware-a in gonilnikov bi morali uporabiti, da bi bilo OK. V sliki spodaj bi recimo gonilnik moral biti v verziji 2.0.42. Uporabno, mar ne? Zadeva deluje tako za vSphere, kot tudi za vSAN.

 

Prav tako uporabna je funkcija simulacije nadgrajevanja. Če nameravate nadgraditi okolje, najprej zaženete Upgrade Simulation, ki vam pove, ali boste končali v željenem stanju ali ne. VMware mogoče nudi podobe sposobnosti, je pa res, da z Runecastom ne rabite konstantne povezave z internetom. Redno lahko posodabljate nabor podatkov in potem zaganjate preverjanja skladnosti in nadgradljivosti (in ostalo) v offline načinu, kar je zelo priročno za uporabnike, kjer je povezava z internetom zaradi razno raznih "temnih strani" pod vprašajem.

 

Kakorkoli, zelo uporabne posodobitve v že zelo uporabni rešitvi.

 

Na njihovi spletni strani www.runecast.com, lahko preizkusite zastonjsko 14 dnevno različico Analyzerja. Za več informacij pa smo vam na voljo mi, GOV-IS d.o.o.

 

(povzeto po blogu Yellov Bricks)

Zelo uporabne posodobitve v že zelo uporabni rešitvi.