Novice

Kako dostopati do podatkov s čisto vsakega kotička na površju našega planeta.

Omogočanje širokopasovne povezave s sateliti.

Ostati povezan in upravljati s podatki, je danes ključnega pomena za vsako podjetje. Veliko podjetij mora delovati v skrajno nepredvidljivih in zahtevnih okoljih. Energetika, rudarstvo, ladijski promet, vse to pogosto deluje na oddaljenih, podeželskih in drugih izoliranih lokacijah s slabo omrežno povezljivostjo.

Eden izmed najbolj pomembnih ciljev oblaka je, zaradi vedno večje uporabe različnih aplikacij in selitev infrastrukture, definitivno zagotavljanje dostopa do oddaljenih lokacij. Pot do zavedanja vrednosti oblaka se začne s hibridnim okoljem in vodi vse do virov z namensko in zasebno povezljivostjo.

 

Učinkovitost omrežja za te hibridne scenarije s podeželskih in oddaljenih mest postaja vse pomembnejša. Z globalno povezanimi organizacijami na uspešnost povezave vplivajo bliskovito naraščanje povezanih naprav in podatkov v oblaku, nastajanje novih področij uporabe oblaka (avtonomna vožnja) in tradicionalne oddaljene lokacije, kot so raznorazne križarke. Prav tako je dobra povezava pomembna v drugih primerih, ki zahtevajo visoko razpoložljive, hitre in predvidljive omrežne storitve. Sem lahko štejemo prenos podatkov za optimizacijo vzdrževanja opreme v vesolju.

 

Do Microsoftove storitve v oblaku lahko dostopate z Azure ExpressRoute s satelitsko povezavo. S komercializacijo in širokim dostopom satelitskih konstelacij, uporabnikom nove rešitve arhitektur ponujajo izboljšano in cenovno ugodno delovanje za dostop do Microsofta. Azure ExpressRoute, z enim največjih mrežnih ekosistemov v javnem oblaku, zdaj priključuje partnerje za satelitsko povezljivost, ki prinašajo nove možnosti in pokritost.

 

azuresatellite

 

SES

SES bo zagotovil namensko zasebno omrežno povezljivost s kateregakoli plovila, letala, podejtja ali vladnega mesta na platformi Azure preko svojih edinstvenih več orbitnih satelitskih sistemov. Kot partner ExpressRoute bo SES uporabnikom Azure-a po vsem svetu zagotovil globalni doseg z optiki podobnimi zmogljivostmi s celotnim portfeljem satelitov Geostacionarne zemeljske orbite (GEO), Sredinske zemeljske orbite (MEO) O3b, globalnim prehodnim omrežjem in jedrno zemeljsko omrežno infrastrukturo.

 

Intelsat

Odjemalci Intelsatovih storitev so svetovni ponudniki telekomunikacijskih storitev in multinacionalke, ki se zanašajo na to, da lahko napajajo svoja podjetja, kjerkoli to potrebujejo. Zdaj imajo v svojem toolkit-u za rešitve novo orodje. Z možnostjo hitrega širjenja dosega podjetij v oblaku, pospeševanja storitev v oblaku in z zagotavljanjem dodatne elastičnosti obstoječim omrežjem, ki so povezana z oblakom, prednosti oblačnih storitev niso več omejene samo na skupine uporabnikov, ki živijo na s signalom dobro pokritih območjih. Intelsat bo s partnerstvom z Microsoftom zagotavljal povezljivost, ki je bistvenega pomena za doseganje pričakovanj in obljub storitev v oblaku.

 

Viasat

Ponudnik hitrih in visokokakovostnih satelitskih širokopasovnih rešitev za podjetja in gospodarske subjekte po vsem svetu, predstavlja in uvaja storitev Direct Cloud Connect, ki strankam omogoča razširjene možnosti za dostop do storitev v oblaku poslovnega razreda. Azure ExpressRoute bo prva storitev v oblaku, ki bo strankam omogočila optimizacijo svoje omrežne infrastrukture in vlaganja v oblak s pomočjo varne in namenske povezave z inteligentnimi storitvami Azure-a.

 

Microsoft pomaga pospeševati optimizacijo povezljivosti preko njihovega omrežja, ki je eno največjih in najinovativnejših na svetu. ExpressRoute s pomočjo namenske zasebne povezave satelite neposredno poveže zemeljske postaje z globalnim omrežjem. Kaj pa to konkretneje pomeni za uporabnike?

 

- Uporaba satelitske povezave s programom ExpressRoute zagotavlja namenski, zaseben in visoko zmogljih dostop do Azure in Azure Government oblakov.

 

- ExpressRoute zagotavlja predvidljivo latenco preko dobro povezanih zemeljskih postaj in vzdržuje zasebnost prometa v omrežju, brez prehoda po internetu.

 

- Kupci in partnerji lahko izkoristijo Microsoftovo globalno omrežje za hitro dostavo podatkov tja, kjer jih potrebujejo, ali za povečanje usmerjanja podatkov, za boljšo optimizacijo njihovih potreb.

 

- Sateliti in širok izbor ponudnikov storitev bodo omogočili bogat portfelj rešitev za oblačne in hibridne omrežne rešitve, ki so osredotočene na storitve Azure.

 

- Pri nekaterih največjih svetovnih ponudnikih širokopasovnih satelitov se uporabniki lahko odločijo za tistega, ki ponuja najboljše rešitve. Vsak od ponudnikov prinaša različne prednosti, na primer izbiro med GEO, MEO in, v prihodnosti, LEO (Low Earth Orbit) sateliti, cenami, različno tehnologijo, pasovno širino in ostalimi stvarmi.

 

- ExpressRoute preko satelita ustvarja nove kanale in doseg za ponudnike satelitskih povezav s pomočjo vse večje baze podjetij, organizacij in odjemalcev v javnem sektorju.

 

S tem dodatkom lahko uporabniki Azure-a v panogah letalstva, naftne industrije, vladnih organizacij, oddaljene proizvodnje in mirovnih organizacij, postavijo nove primere uporabe in projekte, ki bodo povečali vrednost naložb in strategije v oblak.

Kako dostopati do podatkov s čisto vsakega kotička na površju našega planeta.