X

BLOG GOV-IS

Izbrane zanimivosti, novice in novitete.

Blog

Kaj je Azure Hybrid Benefit?

Selitev v oblak je ogromen strošek. Ali pač?

Kaj je Azure Hybrid Benefit?

Ko se stranke odločijo za selitev delovnih obremenitev v Azure, se na neki točki vedno začnemo skupaj spraševati, kje bi se dalo najbolje prihraniti pri stroških. Eno izmed mest, kjer lahko podjetja raziščejo stvari, povezane s stroški Azure, je vsekakor Azure Hybrid Benefit.

 

Kaj pa v prvi vrsti sploh je, oziroma kaj sploh omogoča Azure Hybrid Benefit?

Je licenčna ugodnost – benefit, ki omogoča prenos licenc za lokalni strežnik Windows Server in SQL Server z aktivnim Software Assurance ali naročnine na Azure in pomaga znatno zmanjšati stroške delovnih obremenitev v oblaku.

 

Windows

Ko migrirate ali zaženete delovne obremenitve sistema Windows v Azure-ju, lahko izkoristite licence za »on-prem« Software Assurance v Azureju. Uporaba Hybrid Benefit je podprta v vseh regijah Azure, prav tako tudi na virtualnih računalnikih (VM), na katerih je nameščena programska oprema SQL ali kakšna druga neodvisna tržna programska oprema. Uporabite ga lahko tudi na Azure Dedicated Host.

To ponudbo lahko uveljavljate na svojih novih ali obstoječih VM-jih.

 

SQL

Stranke, ki imajo Software Assurance z licenco SQL, imajo možnost, da te licence uporabijo ob izvajanju SQL na Azure VM. Uporaba licence ni omejena samo na uporabo infrastrukture kot storitve (IaaS), obstaja tudi možnost 30% ali celo višjega prihranka za SQL Database & SQL Managed Instance z uporabo vaših SQL Server licenc z Software Assurance.

Benefiti za Windows in SQL veljajo tudi za Azure VMware rešitev.

azuresavings

Linux

Na Microsoft Ignite 2020 je Microsoftova ekipa napovedala nov program Azure Hybrid Benefit, ki je še v predogledu. Ta novi program bo omogočal uporabo naročnin Red Hat Enterprise Linux (RHEL) in SUSE Linux Enterprise Server (SLES) znotraj Azure. Ugodnost velja za vse RHEL in SLES Marketplace pay-as-you-go (PAYG) image-e.

Če želite izkoristiti ugodnost Red Hat, se morate prijaviti, da postanete del programa. Za začetek programa SUSE se morate prijaviti tukaj.

 

Če iščete več informacij o ponudbi Azure Hybrid Benefit, je odličen začetek obisk FAQ strani. Oglejte si tudi Azure Hybrid Benefit Saving Calculator, ki vam lahko pomaga določiti prihranek stroškov.

 

Glede na to, da smo si pri GOV-IS d.o.o. zelo domači z optimizacijo stroškov Azure in smo z našim svetovanjem uspeli konkretno znižati stroške že dosti podjetjem, bi vam pa priporočal, da se nam oglasite in bomo skupaj našli pravo rešitev. Saj veste, stroški IT-ja so problem v vsakem podjetju. Zakaj bi jih povečevali, če za to ni potrebe?