X

BLOG GOV-IS

Izbrane zanimivosti, novice in novitete.

Blog

Nujno ga potrebujete – Cisco DUO

Zaščitite svoje dostope s preprosto, a izjemno zmogljivo zaščito Cisco DUO.

Nujno ga potrebujete – Cisco DUO

Ni lažjega načina za uporabo večfaktorskega preverjanja pristnosti, kot je rešitev Cisco DUO. Zasnovan za sodobno delovno silo in podprt s filozofijo zero-trust, je Duo uporabniku prijazna in prilagodljiva varnostna platforma za dostop, ki vaše podjetje ohranja na varnem pred vedno spreminjajočimi se varnostnimi grožnjami.

 

MFA

Eden izmed načinov, kako se dodatno obvarovati pred takšnimi napadi, je uvedba MFA zaščite. Kaj pa je MFA? Strokovno bi temu rekli večfaktorska zaščita, bolj po domače povedano pa je to potrjevanje na eni izmed naprav, ki si jih lastimo, da smo se res mi vpisali v enega izmed portalov, ki jih uporabljamo. Najbolj klasičen primer takšnega potrjevanja naše identitete je spletna banka, kjer moramo, če se želimo vpisati v banko, v portal vnesti številko, ki jo prejmemo preko SMS sporočila (na našo napravo, ki jo z našim geslom lahko odklenemo samo mi).

 

CISCO DUO

Cisco DUO doda vašemu VPN-ju, e-pošti, spletnemu portalu, storitvam v oblaku in drugim, robustno dvofaktorsko preverjanje identitete. Po uspešnem primarnem preverjanju pristnosti uporabniki preprosto odobrijo sekundarno zahtevo za preverjanje pristnosti, poslano v aplikacijo za pametne telefone Duo Mobile. Uporabniki se lahko potrdijo tudi tako, da sprejmejo telefonski klic ali vnesejo enkratno geslo, ki ga ustvari aplikacija Duo Mobile, združljiv žeton strojne opreme ali prejeto preko SMS-a.

 

 

Sama implementacija rešitve je sila preprosta, saj se vse dogaja v oblaku. Aplikacijo se prenese na mobilni telefon, administratoji pa v portalu dodajo vse uporabnike.

 

DUO Push potrditev z enim dotikom

Aplikacija Duo Mobile prinaša dvofaktorska potisna obvestila na telefone uporabnikov s hitrim in varnim dostopom, ki uporabnikov ne bo upočasnil pri njihovem delu.

Po prijavi z uporabniškim imenom in geslom lahko uporabniki v pozivu za preverjanje pristnosti izberejo Duo Push. Nato se lahko preprosto dotaknejo možnosti »Odobri« na potisnem obvestilu, ki ga prejmejo na telefon nekaj sekund pozneje, za varen dostop do svoje aplikacije.

 

 

Duo Push je odporen proti napadom "človek v sredini", ki napadalcem omogočajo krajo gesel in drugih dejavnikov preverjanja pristnosti. V videoposnetku si oglejte, kako enostavno je uporabljati Duo Mobile z napravo iPhone ali Android.

 

 

Duo Push je zasnovan tako, da omogoča dvofaktorsko preverjanje pristnosti preprosto in brezhibno za vse, od koder koli. Integracije z orodji, ki so jih že vsi vzljubili - na primer Apple Watch - vam pomagajo zaščititi več naprav.

 

Varnost dostopa Duo ščiti vsako aplikacijo pred ogroženimi poverilnicami in napravami, njena celovita pokritost pa vam omogoča, da z lahkoto izpolnite zahteve skladnosti.

 

Duo se izvirno integrira z aplikacijami, da zagotovi prilagodljivo in uporabniku prijazno varnost, ki je hitra in enostavna za upravljanje. To pomeni zmago tako za uporabnike in administratorje, kot tudi celotne IT ekipe.

 

Postavite temelje za zero-trust z večfaktorsko avtentikacijo, prilagodljivim preverjanjem pristnosti in varno enotno prijavo za vsakega uporabnika. Preizkusite Cisco DUO.

 

Duo lahko preizkusite tudi zastonj, s 30-dnevno trial verzijo. Za več informacij nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo svetovali in pomagali.