X

BLOG GOV-IS

Izbrane zanimivosti, novice in novitete.

Blog

Antivirus naslednje generacije - Cynet 360

Zakaj je Cynet 360 boljši od vseh klasičnih, tradicionalnih antivirusov?

Antivirus naslednje generacije - Cynet 360

Najprej, kaj je Cynet 360?

Cynetova ekipa njihovo rešitev definira nekako tako:

Cynet 360 je prva avtonomna platforma za zaščito pred kršitvami na svetu, ki združuje in avtomatizira spremljanje in nadzor, preprečevanje in odkrivanje napadov ter organizacijo odzivov v celotnem okolju.

 

Ker pa nam ta strokovna suhoparnost ne gre zelo dobro v ušesa, bi lahko obrazložili takole:

Cynet v celoti nadomešča klasične antivirusne programe, pri čemer dodaja precej novosti, kot je na primer online sporočanje incidentov v Cynet SOC in obveščanje nazaj. Bistvena razlika med klasičnim antivirusnim programom in Cynet 360 je ta, da klasičen antivirus ne preprečuje kriptiranja podatkov in diskov, Cynet pa ustavi škodljivo programsko opremo in prepreči širjenje po mreži.

 

Cynet 360 uporablja pionirsko tehnologijo Cynet Sensor Fusion™ za neprekinjeno zbiranje in analizo vseh dejavnosti končnih točk, uporabnikov, datotek in omrežij v zaščitenem okolju, zaradi česar je edina platforma, ki lahko vidi resnični kontekst vsake dejavnosti in je posledično radikalno drugačna od drugih zaščit končnih točk ali omrežne rešitev, ki spremljajo zgolj delčke celotnih dejavnosti, kar pa posledično zmanjša natančnost in obseg zaščite.

 

Cynet 360 s svojo popolno pokritostjo groženj odpravlja potrebo po kompleksnih varnostnih skladih za več izdelkov, zaradi česar je robustna zaščita pred kršitvami dosegljiva za vsako organizacijo, ne glede na njeno velikost in varnostne veščine.

 

Cynet omogoča vsaki organizaciji, da kibernetsko varnost dobesedno postavi na avtopilota, poenostavi in avtomatizira celotne varnostne operacije, hkrati pa zagotavlja izboljšanje ravni vidnosti in zaščite, ne glede na velikost, spretnost ali vire varnostne ekipe in brez potrebe po varnostnem nizu več izdelkov.

 

Kaj vse je v paketu Cynet 360?

XDR - 360 preprečevanje in odkrivanje napadov

Cynet zagotavlja preprečevanje napadov, odkrivanje in sanacijo vseh napadov na končne točke, omrežja in uporabnikov.

 

Avtomatizacija odziva

Avtomatizirana preiskava za razkritje temeljnega vzroka in vpliva napada, skupaj z avtomatizirano sanacijo za izkoreninjenje vse zlonamerne prisotnosti in dejavnosti.

 

Vključene so storitve MDR 24x7

Vrhunska ekipa analitikov, ki zagotavlja spremljanje opozoril, lov na grožnje, preiskavo napadov in pomoč pri odzivu na incidente brez dodatnih stroškov.

 

Tehnologija zavajanja

Cynet je edini ponudnik XDR, ki vključuje tehnologijo zavajanja, ki privabi napadalce, da razkrijejo svojo prisotnost.

 

Bliskovita uvedba in takojšnje delovanje

Brezhibna distribucija med tisoče agentov v eni uri s takojšnjimi varnostnimi prednostmi.

 

Enostavnost delovanja

Zgolj en agent zagotavlja vse zmogljivosti avtomatizacije preprečevanja, odkrivanja in odzivanja, s čimer se zmanjšajo operativni stroški in napori.

 

Oglejte si DEMO delovanja.

Cynet XDR | Autonomous Breach Protection

 

Vidnost je ključ do uspeha

Ne morete zaščititi tistega, česar ne vidite. Učinkovita zaščita zahteva vidljivost onkraj končne točke. Z XDR pridobite vidnost groženj končne točke, uporabnikov in omrežij. Hkrati se seveda uporablja tehnologijo zavajanja. Če bi torej želeli rešitev, ki zagotavlja poglobljeno obrambo iz škatle, je najboljša platforma Cyneta za vas.

 

Varnost, varnost in še enkrat varnost

Najpomembnejša lastnost vsakega varnostnega orodja je zaščita. Hitrost odkrivanja, blokiranja in opozarjanja na zlonamerne dejavnosti je ključnega pomena za zaustavitev groženj, preden se te začnejo širiti in škodovati.

Cynet v realnem času zazna in blokira zlonamerne dejavnosti ter takoj opozori varnostno ekipo, ki zagotovi, da so napadi takoj zadržani in odpravljeni.

 

Enostavnost je rešena zapletenost

Številna varnostna orodja zahtevajo strmo krivuljo učenja in pomembno stalno podporo. Orodja, ki so "preveč nastavljiva", uporabnike pogosto obremenjujejo z nepotrebnimi, a zamudnimi podrobnostmi. Varnostna orodja morajo biti enostavna za učenje, intuitivna za nastavitev in upravljanje ter dostopna vsem v varnostni skupini.

Če imate vitko varnostno ekipo, ki se želi osredotočiti na tisto, kar je pomembno, je Cynet zelo primeren za vas, saj njihov XDR potrebuje zelo kratko krivuljo učenja za učenje, konfiguracijo in delovanje. Rešitev boste lahko uporabljali takoj.

 

Poenostavite delovanje in izboljšajte varnost z avtomatizacijo

Velike ekipe varnostnih strokovnjakov so v večini podjetij bolj izjema kot pravilo. Avtomatizirane rešitve za kibernetsko varnost omogočajo vaši ekipi, da se osredotoči na pomembne strateške pobude.

Cynet ponuja širok nabor samodejnih sanacijskih ukrepov za datoteke, gostitelje, uporabnike in omrežja, vključno z vnaprej izdelanimi in prilagodljivimi priročniki za popravilo za popolno odpravo napadov brez človeškega posredovanja.

Cynet's Incident Engine zagotavlja avtomatizirano preiskavo in rekonstrukcijo napadov, vključno z analizo temeljnih vzrokov in določanjem obsega napada.

 

Cynet's Incident Engine samodejno sproži preiskavo po določenih opozorilih z visokim tveganjem.

  • Najprej sledi, da bi razumeli, kako je bila odkrita dejavnost ustvarjena za odkrivanje temeljnega vzroka napada.
  • Nato išče, ali obstaja enaka osnovna zlonamerna prisotnost kjer koli v vašem okolju, da odkrije celoten vpliv napada.
  • Nazadnje lahko samodejno odstrani vse komponente napada v vašem okolju z uporabo vgrajenih delovnih tokov sanacije ali priročnikov za popravilo po meri.

 

Cynet vključuje celotno storitev MDR 24x7, ki nenehno spremlja vsa odjemalska okolja ter zagotavlja najboljše storitve odkrivanja in odzivanja – brez dodatnih stroškov.

Večina podjetij ima raje rešitve, kot je Cynet, ki so intuitivne, enostavne za uporabo in zelo avtomatizirane, da zmanjšajo obremenitev omejenih virov podjetja po dostopni ceni.

 

Vas zanima več? Bi radi brezplačno preizkusili Cynet? Povežite se z nami.