X

BLOG GOV-IS

Izbrane zanimivosti, novice in novitete.

Blog

Back to basics… Kaj je Azure?

Ker smo bili že preveč tehnični. Ker bi naš stric rad vedel, kakšen oblak je Azure.

Back to basics… Kaj je Azure?

Vsi smo že slišali ogromno stvari o Microsoftovem oblaku Azure, prebrali marsikateri članek in na koncu ugotovili, da vedno zajadramo nekam preveč v tehnikalije. In preden začnemo o oblaku poglobljeno in zagreto razlagati ljudem, ki so sicer popolni laiki v svetu ITja, bi bilo dobro, da so jim jasne osnove. Pa začnimo na začektu.

 

Azure je torej platforma v oblaku, ki nudi čez 200 izdelkov in storitev v oblaku, zasnovanih tako, da nam pomagajo oživiti nove rešitve – da bomo lahko rešili vse današnje izzive in soustvarjali prihodnost. Platforma nam omogoča gradnjo, izvedbo in upravljanje aplikacij, pa naj bo to v več oblakih ali on-prem. Orodja za operiranje si seveda izberete sami.

 

Azure nam zagotavlja varnost od samega začetka uporabe in proaktivno skladnost, ki ji zaupajo podjetja, vlade in start-upi.

Azure je zelo prilagodljiv, postavimo ga lahko lokalno, v več oblakih, on-edge – z Azurejem se lahko srečamo tam, kjer smo. Integriramo in upravljamo lahko svoja okolja s storitvami, ki so zasnovane za hibridni oblak.

Ker je Azure zavezan odprtokodnosti in podpori za vse jezike in ogrodja, lahko gradimo, kot želimo, in uvajamo, kjer želimo, nenehne Microsoftove inovacije pa seveda podpirajo naš razvoj danes in naše produktne vizije za jutri.

 

Omeniti je potrebno tudi to, da Azure uporablja več kot 95% podjetij, ki jih lahko najdemo na seznamu Fortune 500, torej je precej zaupanja vreden. To podkrepi tudi dejstvo, da Microsoft nameni več kot milijardo dolarjev letno za krepitev kibernetske varnosti.

Azure seveda ni omejen na branže, uporabljajo ga namreč v celotnem spektru gospodarstva in javnih inštitucij.

Azure_hybrid

 

Je Azure varen?

Je, Azure je varen! Varnost in zasebnost sta namreč temeljni za Azure. Microsoft je zavezan najvišji ravni zaupanja, preglednosti, skladnosti s standardi in skladnosti z zakonodajo – z najobsežnejšim naborom ponudb za skladnost katerega koli ponudnika storitev v oblaku.

 

Azure in outsource-anje?

IT partnerji uporabljamo Azure za uvajanje, upravljanje in podporo obstoječim rešitvam   naših strank ter ponujamo že pripravljene rešitve ali pa čisto custom rešitve. Če še niste, nas lahko vprašate, kako lahko vaša organizacija izkoristi prednosti Azure za doseganje vaših poslovnih ciljev. Skupaj lahko poiščemo rešitev, ki bo ustrezala vašim potrebam.

 

Katere druge stranke uporabljajo Azure?

Od podjetij s seznama Fortune 500 se več kot 95 odstotkov zanaša na Azure. Podjetja vseh velikosti uporabljajo Azure pri svoji digitalni transformaciji.

 

Ali je Azure primeren samo za aplikacije in storitve Windows?

Seveda ne. Azure podpira odprtokodne tehnologije, tako da lahko uporabljate orodja in tehnologije, ki so vam najbolj všeč. Zaženite tako rekoč katero koli aplikacijo z uporabo vašega vira podatkov z operacijskim sistemom na vaši napravi. Z Azure imate vse izbire.

 

Je res, da bomo z Azure-jem prišparali?

Brez vnaprejšnjih stroškov plačamo samo za tisto, kar uporabljamo. Azure ponuja seveda raznolike in zelo prilagodljive možnosti oblikovanja cen za vse možne scenarije v oblaku.

Za najbolj optimalno porabo (in seveda najnižji strošek) pa lahko za nasvet vedno vprašate nas – certificirane Azure strokovnjake.

 

Ali lahko preizkusim storitve Azure?

Lahko. Ustvarite lahko brezplačen račun Azure za eksperimentiranje in gradnjo v oblaku. Dobili boste dostop do brezplačnih izdelkov in storitev Azure ter 200 USD dobroimetja za uporabo v prvih 30 dneh.

 

Ali bo Azure deloval tudi za moje podjetje?

Azure ponuja rešitve za vse panoge s preizkušenimi kombinacijami izdelkov in storitev v oblaku. Poslovne izzive, specifične za vašo panogo, premagajte še danes in se pripravite na  inovativno prihodnost s pomočjo Azure rešitev.

 

Kako se Azure primerja z drugimi oblaki?

Azure je edini dosleden hibridni oblak, ki z obsegom orodij zagotavlja neprimerljivo produktivnost razvijalcev, zagotavlja celovito, večplastno varnost, vključno z največjo pokritostjo skladnosti katerega koli ponudnika v oblaku, seveda pa je v kombinaziji z Windows Server in SQL Server neprimerljivo cenejši od konkurenčnih oblakov.

 

Smo vam odgovorili na vsa vprašanja? Vas zanima še kaj?

 

Z veseljem odgovorimo na vaša zastavljena vprašanja ali odzovemo povabilu na sestanek. Pišite nam na info@gov-is.si ali nas pokličite na 03 777 33 33.