X

BLOG GOV-IS

Izbrane zanimivosti, novice in novitete.

Blog

7 razlogov za MDR (managed detection and response)

Sedem razlogov, zakaj je dodajanje storitve MDR tretje osebe v ekipo morda prava izbira za vašo organizacijo.

7 razlogov za MDR (managed detection and response)

Na trgu obstaja dosti MDR rešitev, Cynet pa je eden od vendorjev, ki kotirajo najvišje - tega imamo v našem repertoarju tudi mi.

 

Odkrivanje kibernetskih groženj in odzivanje nanje je izziv za vse organizacije, za majhne varnostne ekipe pa še toliko večji. Zaradi obsega in prefinjenosti današnjih napadov je za majhne ekipe skoraj nemogoče, da bi jih dohajale.

 

Kakor koli že, z drugimi besedami to pomeni nepošten boj, katerega pa lahko majhne ekipe kljub vsemu izenačijo z uporabo storitve upravljanega odkrivanja in odzivanja (MDR)

 

Storitve MDR omogočajo spremljanje groženj in odzivanje za vsako ekipo, veliko ali majhno. Ti ponudniki ponujajo poglobljeno strokovno znanje na področju in razumevanje okolja groženj ter zanesljiva raziskovalna orodja in veščine, ki razširijo vaše varnostne zmogljivosti.

 

Njihova stalna budnost pomeni, da nimate le zaposlenega, ki ob treh zjutraj bedi v centru za varnostne operacije (SOC) - v vašem imenu opozorila spremlja ekipa strokovnjakov. Najboljše od vsega? Nekateri ponudniki za vas celo odpravijo grožnje in vam po incidentu pripravijo poročilo.

 

Tukaj je sedem razlogov, zakaj je dodajanje storitve MDR tretje osebe v ekipo morda prava izbira za vašo organizacijo.

 

  1. Pridobite čas nazaj, če za spremljanje opozoril v okolju vaše organizacije skrbi nekdo drug. Kibernetski napadi lahko udarijo kadar koli, podnevi ali ponoči, celo ob vikendih in praznikih (koga hecamo - še posebej ob praznikih). S storitvijo MDR lahko vaša ekipa mirno počiva, medtem ko usposobljeni varnostni strokovnjaki ostanejo na straži in so pripravljeni na odziv na sumljive dejavnosti. Nekatere storitve MDR zagotavljajo spremljanje opozoril 24 ur na dan, 7 dni v tednu, tako da napadalci med delovnim časom ne bodo ostali neopaženi.

 

  1. Izkoristite orodja in tehnike, ki jih nimate na voljo. Ponudniki storitev MDR uporabljajo zelo natančna, stalno posodobljena varnostna orodja in tehnike za prepoznavanje morebitnih groženj v vašem imenu. Ni vam treba skrbeti za posodobitve izdelkov ali popravke.

 

  1. Pridobite poglobljeno domensko znanje in najnovejše informacije o grožnjah, ne da bi pri tem morali zaposliti eno samo osebo. Vaše varnostne zmogljivosti povečajo strokovnjaki ponudnika, ki imajo izkušnje z odkrivanjem in odpravljanjem pomanjkljivosti, hkrati pa so na tekočem z najnovejšimi trendi in tehnikami groženj. Poleg svojih nalog odkrivanja in odzivanja lahko ponudnik nudi podporo pri poizvedbah in celo priporočila za sanacijo

 

  1. Odpravite grožnje, preden vplivajo na vašo organizacijo. Če se v vaše okolje prikrade zlonamerna datoteka (na primer zlonamerna programska oprema, vgrajena v datoteko, poslano po e-pošti, ali namerno vnesena s strani notranjega uporabnika omrežja), jo je treba čim prej prepoznati, raziskati forenzične podatke in odpraviti grožnjo. Vaš ponudnik storitev MDR lahko vzpostavi avtomatizirane priročnike za odpravljanje težav, da zagotovi izolacijo in odstranitev grožnje, vključno z ugotavljanjem morebitnih stranskih premikov ali podrejenih procesov, ki jih je sprožila zlonamerna programska oprema.

 

  1. Imejte boljši nadzor nad strategijo odzivanja. Najboljši način odziva na incident ni vedno jasen. S sodelovanjem s ponudnikom MDR - ne glede na to, ali z njim sodelujete med incidentom ali pa mu prepustite, da prevzame vajeti v svoje roke - boste imeli koristi od njegovega strokovnega znanja in smernic.

 

  1. Okrepite svojo varnost s proaktivnim iskanjem skritih groženj. Prefinjeni napadi včasih najdejo pot tudi mimo najbolj izpopolnjene obrambe. Nekateri ponudniki storitev MDR ponujajo stroge zmogljivosti lova za odkrivanje zlonamernih datotek in drugih neodpravljenih groženj v omrežju organizacije.

 

  1. Preprečevanje pomanjkanja osebja in bega možganov. Tudi če imate proračunska sredstva za povečanje varnostne ekipe, obstaja verjetnost, da ste imeli težave z zapolnjevanjem prostih delovnih mest. To je izziv, s katerim se soočajo organizacije po vsem svetu in ki mu ni videti konca. Na srečo lahko vaš ponudnik MDR zapolni vaše varnostne vrzeli, ne glede na to, ali so kratkoročne ali dolgoročne. Lahko prenehate skrbeti za usposabljanje rotirajočih analitikov, ki vsakič s seboj odnesejo institucionalno znanje.

 

Bi radi izvedeli več o enem izmed najboljših ponudbnikov MDR? Kliknite na povezavo: Cynet 360 - Ustavi ransomware, preden ta ustavi vas in si preberite, kaj Cynet nudi in se prepričajte, zakaj vsako večje podjetje, ki kaj da na kibernetsko varnost, uporablja Cynet.

Za več vprašanj smo vam seveda vedno na razpolago.