X

BLOG GOV-IS

Izbrane zanimivosti, novice in novitete.

Blog

12 razlogov (več), zakaj je Veeam "must have" za vaše podjetje

Naša praksa je, da vsem našim strankam vedno ponudimo rešitve Veeam – zaradi osnovne higiene kreiranja in hrambe varnostnih kopij podatkov.

12 razlogov (več), zakaj je Veeam "must have" za vaše podjetje

Kdo ali kaj je Veeam?

Veeam je vodilni ponudnik rešitev za neprekinjeno poslovanje, ki zagotavljajo varnostno kopiranje podatkov, obnovitev in upravljanje infrastrukture. Njihove rešitve so zasnovane za uporabo v oblačnih, virtualnih in fizičnih okoljih ter zagotavljajo hitrejšo obnovitev, manjše tveganje in prihranek operativnih stroškov.

 

Podjetje Veeam je znano po stalnih inovacijah, pred kratkim so izdali novo verzijo Veeam Data Platform V12, katere jedro je definitivno varnostno kopiranje in hitra obnovitev – po tem je Veeam tudi znan. Platforma pa predstavlja še 2 stebra – Data Security (zaščita podatkov z večnivojsko zaščito) in pa Data Freedom (zaščita podatkov kjer koli in kadar koli).

dataplatform

Kakšne prednosti pa vašemu podjetju prinaša rešitev Veeam Data Platform?

Tukaj je 12 razlogov, zakaj je Veeam »must have« v čisto vsakem podjetju, ne glede na velikost:

 

1. Izboljšana varnost podatkov: podatki so ogroženi bolj kot kadar koli prej, zato je varnost seveda v ospredju. Ransomware je neizprosen, zato je potrebno pripraviti zaščito. Imunost na napade je bila z različico V12 zagotovljena na še več mestih.

 

2. Obnovitev podatkov: naše stranke so bile dosledne glede bistvene potrebe industrije zaščite podatkov - dokazano zanesljive obnovitve podatkov. Še vedno se zagotavlja tehnike hitrega obnavljanja podatkov, ki so skupne celotni platformi Veeam Data Platform. Sposobnost uspešne obnovitve je bistvena za poslovno odpornost.

 

3. Svoboda podatkov: Edinstvena rešitev Veema, zlasti če morate podatke prenašati na različne platforme. Varnostne kopije Veeam imajo popolno prenosljivost in svobodo izbire med različnimi oblaki, hipervizorji, fizičnimi platformami, sistemi shranjevanja in drugimi. Veeam zagotavlja moč izbire.

 

To so tri temeljna načela platforme Veeam Data Platform.

 

4. Inovacije na področju shranjevanja podatkov: V12 je resnično dvignil raven konverzije shranjevanju podatkov. Pri Veeamu so uslišali prošnje prenekaterih strank, da bi varnostne kopije najprej pristale v objektni shrambi (lokalno ali prek ponudnika v oblaku). To pri Veeamu z veseljem zagotavljajo in inovirajo z vmesnikom API Smart Object Storage tudi za partnerje s področja objektne hrambe za večjo zmogljivost in razpoložljivost.

 

5. Varen dostop: V12 za Veeam strežnike prinaša večfaktorsko preverjanje pristnosti, ki zagotavlja dodatno raven zaščite. Ta izvedba ne zahteva internetnega dostopa, kar je dodaten varen korak.

 

6. Takojšnja obnovitev: Veeam je leta 2010 kot prvi uvedel takojšnjo obnovitev in jo uveljavil na trgu. Najnovejša inovacija v različici V12 prinaša takojšnjo obnovitev v deljene datoteke z možnostjo, da se deljene datoteke nemoteno prenesejo v produkcijsko shrambo datotek.

 

7. Proaktivna analitika in spremljanje: Izdaja V12 se ne ponaša le z varnostnimi kopijami, temveč je spremljanje dogajanja v okolju izjemno dragoceno. Ne glede na to, ali gre za nov analizator najboljših praks, samodejne ukrepe za odpravo napak ali vse izboljšave Veeam Intelligent Diagnostics za V12, ima Veeam na voljo zmogljivosti, s katerimi lahko poskrbite, da bo vaše okolje delovalo na najboljši možni ravni.

 

8. Dokazano orkestriranje obnovitve: V preteklih letih je zgodba o orkestraciji z Veeamom nenehno dodajala nove delovne obremenitve in zmogljivosti. Zdaj je orkestracija s platformo Veeam Data Platform v ospredju. Nove zmogljivosti za obnovitev po nesreči (DR) s čistim DR za zagotavljanje čistih obnovitev, DR v oblaku za obnovitev v Azure in Agent DR za fizične delovne obremenitve. Vse to bo dokazano boljše.

 

9. Varnostno kopiranje: Zmogljivosti V12 se med seboj dopolnjujejo v številnih scenarijih, vendar eden izmed najljubših pa je Veeam Hardened Repository. To je odličen način, kako brez dodatnih stroškov Veeama in z zelo enostavno vstopno oviro pridobimo nespremenljive varnostne datoteke na datotečnem sistemu Linux. Z V12 je varnostno kopiranje v sistemu Linux enostavnejše kot kadar koli prej.

 

10. Operacije drugega dne so enostavnejše kot kdaj koli prej: Vsaka uvedba tehnologije v podjetju se bo sčasoma spremenila. V12 omogoča, da je sprotna administrativna uporaba Veeama veliko lažja, ko se načrti spreminjajo. Podatki se premikajo, politike se spreminjajo, sistemi so prerazvrščeni v različne sporazume o ravni storitev (SLA). Vsa ta opravila so z V12 lažja.

 

11. Mobilnost v več oblakih: Oblak je sestavni del sistema V12 in širše strategije Veeam rešitev. AWS, Microsoft Azure, Google Cloud, IBM Cloud in več deset tisoč ponudnikov storitev v oblaku Veeam Cloud Service Providers (VCSP) – med njimi tudi GOV-IS s svojim lastnim oblakom, zagotavljajo potrebne storitve v oblaku. V oblak, iz oblaka, znotraj oblaka - Veeam je prisoten v vsakem delu pogovora o oblaku. To vključuje izvirno varnostno kopiranje Veeam Backup za Microsoft Azure, AWS in Google Cloud.

 

12. Nativni vmesniki API, prijazni do avtomatizacije in pripravljeni na avtomatizacijo: V12 temelji na Veeamovih uveljavljenih izdelkih, ki so vsestransko uporabni in pripravljeni na praktično vsak okvir za avtomatizacijo.

 

Seznam bi lahko nadaljevali, a vendar je to 12 razlogov, zaradi katerih Veeam zagotavlja boljše delovanje vašega podjetja.

 

Če želite, da bi vaše podjetje delovalo bolje in rešitev Veeam še ne uporabljate, potem vas vsekakor spodbujam, da nas kontaktirate, ali pa si sami prenesete preizkusno različico Veeama. Želimo, da ga preizkusite in prepričani smo, da boste lahko imeli svoje podatke v lasti, jih nadzorovali in zaščitili v katerem koli oblaku. Več kot milijon uporabnikov govori v prid Veeamu. Veeam je tu, da ohrani in shrani vaše poslovanje.