X

BLOG GOV-IS

Izbrane zanimivosti, novice in novitete.

Blog

Dodatna zaščita podatkov z Veeam Backup za Office 365

Microsoft zagotavlja 90 dni backupa podatkov v Microsoft 365 Business paketih.

Dodatna zaščita podatkov z Veeam Backup za Office 365

Preden se spustimo v popolnoma uradno razlago zakaj bi bilo dobro imeti dodaten backup za Office dokumente je potrebno poudariti, da Microsoft zagotavlja backup za dokumente in elektronsko pošto do 90. Če dokument po 90 dneh po nesreči izbrišete (ali pa se zgodi kakšna druga nepredvidljiva stvar), ga ne boste mogli več dobiti nazaj. Rešitev, ki je za do 10 uporabnikov v podjetju ZASTONJ!, je smiselna vsaj za kritične uporabnike v podjetju. Na tem mestu bi rad poudaril, da nas lahko v primeru kakršnega koli vprašanja brez skrbi kontaktirate.

 

Zdaj pa…

 

V digitalni dobi, ki se dogaja v zadnjih letih, se podjetja za potrebe produktivnosti in sodelovanja vse bolj selijo na platforme v oblaku, kot je recimo Microsoft 365. Vendar pa veliko organizacij spregleda ključni vidik svoje strategije Office 365: zaščito podatkov. Naključni izbrisi, zlonamerni napadi ali celo preprosta človeška napaka lahko privedejo do izgube podatkov, kar ovira poslovanje podjetja ter lahko povzroči kar veliko škodo podjetju. Tu nastopi Veeam Backup for Office 365 - celovita rešitev, ki zagotavlja varnost in obnovljivost ključnih podatkov Office 365.

 

Katere so ključne funkcije in prednosti Veeam Backup for Office 365 in zakaj je to nepogrešljiva rešitev za podjetja vseh velikosti?

 

  1. Zaščitite podatke v Office 365 pred nepredvidenimi nesrečami:

Ena od največjih zmot glede platform v oblaku, kot je Office 365, je, da je za zaščito podatkov poskrbljeno samodejno. Čeprav Microsoft zagotavlja zanesljivo infrastrukturo, deluje po modelu deljene odgovornosti, kar pomeni, da ste za zaščito svojih podatkov odgovorni vi. Z Veeam Backup for Office 365 lahko proaktivno zaščitite podatke iz Office 365 pred naključnimi izbrisi, napadi izsiljevalske programske opreme ali celo izpadi zaradi motenj v delovanju storitev. Veeam zagotavlja, da imate popoln nadzor nad svojimi kritičnimi podatki, kar vam zagotavlja mirno vest ob nepredvidenih nesrečah.

 

  1. Zagotovite popolno razpoložljivost in dostopnost podatkov:

Dostopnost podatkov je za sodobna podjetja bistvenega pomena. Veeam Backup za Office 365 omogoča, da s hitrim iskanjem in obnovitvijo prikličete posamezne elemente, kot so e-poštna sporočila, stiki ali datoteke. Ne glede na to, ali želite obnoviti posamezno e-poštno sporočilo ali celoten poštni predal, Veeam zagotavlja prilagodljive možnosti obnovitve, vključno z obnovitvijo podatkov nazaj v Office 365 ali njihovim izvozom na drugo lokacijo. Z Veeamom ste lahko prepričani, da so vaši podatki vedno na voljo, kar zmanjšuje čas izpada in povečuje produktivnost.

 

  1. Poenostavite postopke varnostnega kopiranja in obnovitve:

Veeam Backup za Office 365 poenostavi postopek varnostnega kopiranja in obnovitve z intuitivnim in uporabniku prijaznim vmesnikom. Z le nekaj kliki lahko konfigurirate samodejne dnevne varnostne kopije in tako zagotovite, da so vaši podatki iz paketa Office 365 zaščiteni brez kakršnega koli ročnega posredovanja. Rešitev ponuja obsežne možnosti načrtovanja, s katerimi lahko nastavite opravila za varnostno kopiranje, ki se bodo izvajala ob določenih urah, skladnih z vašimi poslovnimi potrebami. Poleg tega Veeamova učinkovita arhitektura varnostnih kopij zagotavlja minimalen vpliv na produkcijsko okolje, kar zagotavlja neprekinjeno delovanje.

 

  1. Izpolnjevanje skladnosti in pravnih zahtev:

Skladnost podatkov in pravni predpisi so v različnih panogah vedno strožji. Veeam Backup za Office 365 vam pomaga izpolnjevati te zahteve z zagotavljanjem zanesljivih zmogljivosti za varnostno kopiranje in obnovitev. Ne glede na to, ali gre za ohranjanje podatkov za namene sodnih postopkov, upoštevanje predpisov, specifičnih za posamezno panogo, ali izpolnjevanje notranjih pravil upravljanja, Veeam zagotavlja, da vaši podatki Office 365 ostanejo skladni in odporni na posege. Varnostne kopije lahko hranite dlje časa, kar vam omogoča izpolnjevanje morebitnih pravnih obveznosti.

 

  1. Brezhibno razširjanje z rastočim podjetjem:

Ko se vaše podjetje širi, se eksponentno povečujejo tudi podatki Office 365. Veeam Backup za Office 365 je zasnovan tako, da ga lahko razširite v skladu s svojimi razvijajočimi se potrebami. Ne glede na to, ali imate majhno podjetje ali veliko podjetje, rešitev ponuja prilagodljive možnosti namestitve, vključno z namestitvijo na lokaciji ali v oblaku. Veeam podpira več najemnikov, zato je idealna za ponudnike upravljanih storitev (MSP) ali podjetja z več podružnicami. V opravila varnostnega kopiranja lahko preprosto dodajate nove uporabnike Office 365 ali vire podatkov, kar zagotavlja neprekinjeno zaščito, ko organizacija raste.

 

Ne prepuščajte varnosti podatkov v storitvi Office 365 naključju. Veeam Backup za Office 365 je popolna rešitev za zaščito, obnovitev in zagotavljanje razpoložljivosti vaših ključnih podatkov.