X

BLOG GOV-IS

Izbrane zanimivosti, novice in novitete.

Blog

Microsoft Azure: Prednosti oblaka 5. del – Enostavno zagotavljanje skladnosti, konkurenčna prednost, uporabni vpogledi

V zadnjem delu Prednosti oblaka si preberite katere so konkurenčne prednosti prehoda v oblak, kako se zagotavlja skladnost in kakšna je uporabnost vpogleda v podatke. Na koncu pa še vabilo na webinar, v katerem boste izvedeli, da je migracija Windows Server in podatkovnih baz SQL v Azure zelo enostavna.

Microsoft Azure: Prednosti oblaka 5. del – Enostavno zagotavljanje skladnosti, konkurenčna prednost, uporabni vpogledi

Na področju tehnologije pomeni skladnost z zakonodajo vse večji val predpisov in zahtev, ki jih uporabljajo vlade in industrije.

Ne glede na to, ali poslujete v strogo regulirani panogi, na določeni geografski lokaciji ali celo izpolnjujete oba pogoja, je skladnost tehnologije zastrašujoč izziv, ki vas lahko hitro preplavlja, ne glede na vašo željo po prilagajanju.

Oblak ponuja tehnološke rešitve na zahtevo, ki že izpolnjujejo nekatere najzahtevnejše zahteve glede skladnosti. Med njimi so CSA STAR, GDPR, HIPPA, PCI-DSS in številni standardi ISO. S prehodom na namestitev v oblaku izničite čas, strokovno znanje in finančne vire, ki so potrebni za upoštevanje standardov skladnosti, ki jih sicer drugače morda ne bi mogli izpolniti.

Vsak ponudnik platforme za svoje rešitve v oblaku ponuja celovite programe skladnosti. Vsi tekmujejo v zagotavljanju skladnosti z več certifikati, zakoni, panožnimi predpisi, varnostnimi okviri in okviri zasebnosti kot njihovi konkurenti.

 

Konkurenčna prednost

S prehodom v oblak lahko pridobite konkurenčno prednost, ki jo potrebujete za doseganje boljših rezultatov od tekmecev. Glede na študijo podjetja Version kar 77 % podjetij meni, da jim tehnologija v oblaku zagotavlja to nujno konkurenčno prednost.

Za pridobitev te prednosti pa ni samo ene poti. Doseči jo je mogoče na nešteto načinov, ki jih sprosti vaša ustvarjalnost pri uporabi naravnih lastnosti oblaka, seveda v vašo korist. Spodaj je le nekaj primerov, kako vam lahko oblak zagotovi konkurenčno prednost:

  • Premik v oblak odgovornost za upravljanje osnovne infrastrukture prenese na vašega ponudnika. Oddelek IT se tako lahko osredotoči na druge projekte, s katerimi boste izboljšali svoje poslovne možnosti.
  • Vedno uporabljate najnovejšo tehnologijo - Prilagodljiva narava oblaka na zahtevo pomeni, da lahko najsodobnejšo tehnologijo prevzamete takoj, ko pride na trg. Brez zamud pri uvajanju ali finančnih zahtev, ki nastanejo pri namestitvi na lokaciji.
  • Bolj prilagodljivo podjetje - Tehnologija v oblaku vam omogoča, da začnete delovati v novi regiji, eksperimentirate z novo tehnologijo ter hitro in enostavno dodajate ali odstranjujete storitve. Ta prilagodljivost vam omogoča, da sledite spremembam na trgu in izkoristite nove priložnosti, ko se pojavijo, pred konkurenti.
  • Izenačevanje konkurenčnih pogojev - Zaradi ekonomije obsega, ki je na voljo v oblaku, so napredne tehnologije veliko bolj dostopne; globoki žepi niso več pogoj za izkoriščanje prednosti teh tehnologij. Manjše organizacije imajo zdaj priložnost pridobiti prednost na velikem prizorišču.

 

Uporabni vpogledi

V digitalni dobi se je pregovor "znanje je moč" spremenil v "podatki so denar".

Danes ustvarjamo več digitalnih podatkov kot kdaj koli prej, po trenutnih ocenah naj bi se leta 2021 vsak dan ustvarilo 2,5 kvintilijonov bajtov novih podatkov. V vaših podatkih se skrivajo neprecenljive in uporabne informacije, ki samo čakajo, da jih prepoznamo in ukrepamo.

S tehnologijo v oblaku lahko pridobite boljši vpogled v podatke o transakcijah s strankami, poslovnih procesih in uporabi tehnologije ter tako podatke spremenite v denar.

Cenovna dostopnost in prilagodljivost računalništva v oblaku vam omogočata dostop do storitev, kot so strojno učenje, umetna inteligenca in analiza velikih količin podatkov. Te storitve vam lahko omogočijo analizo in vpogled v podatke na nove načine, s čimer ustvarite vrednost iz prej nedostopnih podatkov, zlasti iz nestrukturiranih podatkov.

Številne rešitve v oblaku imajo tudi vgrajeno analitiko, kar vam omogoča celosten pregled nad podatki v celotni namestitvi. Ne glede na to, ali gre za vedenje uporabnikov, porabo virov ali katero koli drugo vrsto podatkov, lahko preprosto ustvarite mehanizme za sledenje in prilagojena poročila za analizo informacij v celotnem podjetju. S temi vpogledi lahko povečate učinkovitost, izboljšate varnost, avtomatizirate upravljanje virov in pripravite vse akcijske načrte za doseganje ciljev podjetja.

 

Zaključek

Če ste prišli vse do sem, ste že lahko ugotovili, da so prednosti računalništva v oblaku nesporne in daljnosežne. S prehodom v oblak lahko resnično izboljšate skoraj vsa področja svojega poslovanja.

Opisali smo osnovne značilnosti, funkcionalnosti in mehanizme, ki skupaj omogočajo uresničitev teh koristi, in razpravljali o tem, kako so nekatere od teh koristi prirojene, medtem ko druge zahtevajo vaš aktivni prispevek, da bi jih prepoznali. Upamo, da zdaj dobro razumete osnovne prednosti oblaka, ki presegajo splošno sliko.

S tem novo pridobljenim razumevanjem imate zdaj veliko boljše možnosti, da uresničite prednosti računalništva v oblaku za svojo organizacijo.

Naj ta zaključek izkoristimo tudi s povabilom na webinar, v katerem boste izvedeli, da je migracija Windows Server in podatkovnih baz SQL v Azure pravzaprav zelo enostavna.

KLIKNI TUKAJ in se prijavi na webinar, ki bo v sredo 13.12.2023 ob 10:00.