X

BLOG GOV-IS

Izbrane zanimivosti, novice in novitete.

Blog

Cisco Umbrella: Sodobna rešitev za kibernetsko varnost v oblaku

Cisco Umbrella je prilagodljiva varnostna rešitev v oblaku, ki združuje več varnostnih funkcij. Naloga Umbrelle je zagotavljanje prve linije obrambe pred grožnjami v internetu, ne glede na to, kje se uporabniki nahajajo

Cisco Umbrella: Sodobna rešitev za kibernetsko varnost v oblaku

Kibernetska varnost predstavlja vedno večji izziv za vsako podjetje, ki za svoje delovanje uporablja internet. Število in zahtevnost kibernetskih groženj se povečujeta, tradicionalne varnostne rešitve pa morda niso več dovolj za zaščito uporabnikov, podatkov in naprav pred zlonamernimi napadi.

Za ustrezno zaščito seveda obstaja kup enih rešitev, ki vsaka zase delujejo odlično. In na začetku začetek – da se zavarujemo pred zunanjimi vplivi in neprilikami, potrebujemo nekakšen oklep. Z lahkoto lahko izpostavimo Ciscovo rešitev Umbrella.

 

Cisco Umbrella je prilagodljiva varnostna rešitev v oblaku, ki združuje več varnostnih funkcij. Naloga Umbrelle je zagotavljanje prve linije obrambe pred grožnjami v internetu, ne glede na to, kje se uporabniki nahajajo. S pomočjo in uporabo internetne infrastrukture blokira škodljive povezave (zlonamerne destinacije), še preden je povezava sploh vzpostavljena in zagotavlja hitro, varno in zanesljivo internetno izkušnjo.

Hint: odlično se povezuje z ostalimi Cisco rešitvami, ki jih bomo objavili v naslednjem blogu.

 

Kako deluje Cisco Umbrella

Cisco Umbrella uporablja sistem domenskih imen (DNS), ki je center vsake zahteve za internetno povezavo. Ko uporabnik poskuša dostopati do spletnega mesta ali aplikacije, Umbrella preveri ime domene v svoji zbirki podatkov, v kateri se nahajajo milijoni zlonamernih domen, naslovov IP in aplikacij v oblaku. Če je zahteva varna, jo Umbrella dovoli nadaljevati in obratno, če je zahteva zlonamerna, jo Umbrella blokira in uporabnika preusmeri na opozorilno stran.

 

Poleg varnosti na ravni DNS pa Cisco Umbrella ponuja še druge varnostne funkcije, kot so:

- varen spletni prehod: Proxy, ki pregleduje in filtrira spletni promet za zlonamerno programsko opremo, phishing in preprečevanje izgube/kraje podatkov.

- Varnostni posrednik za dostop do oblaka: Storitev, ki spremlja in nadzoruje uporabo aplikacij v oblaku ter uveljavlja varnostne politike.

- Požarni zid kot storitev: Požarni zid v oblaku, ki blokira neželeni promet in omogoča podroben nadzor nad porti in protokoli.

- Zero trust dostop: Storitev, ki zagotavlja varen dostop do notranjih aplikacij brez izpostavljanja internetu.

 

Te varnostne funkcije se lahko uvajajo posamično ali skupaj, vse je odvisno od potreb in želja podjetja. Cisco Umbrella se integrira z obstoječo varnostno infrastrukturo in orodji, kot so Cisco SD-WAN, Cisco AnyConnect in Cisco AMP. Podpira več kot 400 integracij tretjih oseb, kot so Active Directory, Splunk in ServiceNow.

 

Prednosti rešitve Cisco Umbrella

Kaj lahko podjetje z Umbrello pridobi?

Ne glede na velikost in panogo bo vsako podjetje pridobilo:

- poenostavljeno upravljanje varnosti: Umbrella zmanjšuje zapletenost in stroške upravljanja večih varnostnih rešitev ter zagotavlja centralno in enotno nadzorno ploščo, s katero je mogoče pregledovanje in upravljanje varnostnih dogodkov in varnostnih politik v omrežju.

- Izboljšana varnostna učinkovitost: Umbrella zagotavlja hitro in zanesljivo varnostno zaščito zaradi svoje globalne arhitekture v oblaku, usmerjanja Anycast in partnerskih odnosov. Umbrella uporablja napovedno inteligenco in strojno učenje, ki jih koristi za odkrivanje in obrambo pred trenutnimi in nastajajočimi grožnjami.

- Razširjena varnostna pokritost: Umbrella ščiti uporabnike v omrežju in zunaj njega, v kateri koli napravi in na kateri koli lokaciji. Umbrella ščiti tudi gostujoče Wi-Fije, pisarne na drugih lokacijah in omogoča neposreden dostop do interneta za aplikacije v oblaku.

- Izboljšana varnostna skladnost: Z Umbrello podjetja izpolnjujejo regulativne in industrijske standarde, kot so GDPR, PCI, HIPAA in CIPA, saj zagotavlja možnosti šifriranja podatkov, beleženja in poročanja.

 

Cisco Umbrella je rešitev kibernetske varnosti v oblaku, ki zagotavlja prvo obrambno linijo pred grožnjami v internetu, ne glede na to, kje se uporabniki nahajajo. Združuje več varnostnih funkcij v eno ter zagotavlja hitro, zanesljivo in varno internetno izkušnjo. Cisco Umbrella je najlažji način za učinkovito zaščito uporabnikov, podatkov in naprav ter poenostavitev varnosti z zaščito v oblaku.

 

Naslednjič pa še o eni zanimivi endpoint rešitvi AMP4E, ki odlično sodeluje z Umbrello.

Te zanima več? Devet številk in smo na liniji.