X

BLOG GOV-IS

Izbrane zanimivosti, novice in novitete.

Blog

Cisco Partner Premier Integrator in Cisco Catalyst serije 1200 in 1300

Nadgradili smo Cisco status - postali smo Premier Integrator!!! Predstavljamo vam prenovljeno serijo Cisco Catalyst stikal 1200 in 1300, ki so namenjena SMB sektorju.

Cisco Partner Premier Integrator in Cisco Catalyst serije 1200 in 1300

Na LinkedINu ste že lahko zasledili objavo, da smo v zelo kratkem času še nadgradili naš Cisco partnerski status – postali smo namreč Premier Integrator.

 

Kaj to pomeni?

Vrh tehnološke odličnosti smo dosegli s predanostjo naše ekipe. Strokovno znanje in poznavanje Cisco tehnologij smo izkazali z opravljenimi certifikacijami in znanjem pri načrtovanju, gradnji in upravljanju skalabilne omrežne infrastrukture.

 

Kot Cisco Premier Integrator nismo več le del kluba, temveč smo pristali med vodilna podjetja, ki z uporabo Cisco tehnologij zgradijo robustno, zanesljivo in razširljivo infrastrukturo.

 

S pridobljenim statusom se zavezujemo odličnosti na področju omrežij in odražamo sposobnost zagotavljanja vrhunskih rešitev našim strankam!

 

Cisco Catalyst serije 1200 in 1300

In v Cisco duhu nadaljujemo še z predstavitvijo dveh stikal, ki so zanimiva predvsem za mala in srednje velika podjetja – SMB sektor torej.

ciscoswitches

Cisco se v SMB sektor vrača z novimi stikali Cisco Catalyst serije 1200 in 1300, ki predstavljata nanjnovejšo dopolnitev portfelja stikal za mala in srednje velika podjetja. Stikala poganja operacijski sistem Linux, združuje pa jih zmogljivost, poenostavljeno upravljanje in zanesljivost z obsežnim naborom omrežnih funkcij, ki omogočajo digitalno preobrazbo rastočih podjetij.

 

Kaj imajo skupnega?

Kot že rečeno, delujejo Linux OS, pod pokrovom pa lahko najdemo dvojedrne procesorje s frekvenco 1,4 GHz in 1GB DDR pomnilnika, kar napram prejšnjim generacijam zagotavlja 2x višjo hitrost in 4x več pomnilnika.

 

Nabor stikal je zelo širok in prinaša različne konfiguracije in kombinacije, saj lahko izbiramo med 8 portnimi in 48 portnimi stikali, na voljo so različice z 1 in 10 GbE uplinki, priključitev naprav IoT pa bo zelo preprosta ravno zaradi opcij PoE in trajni PoE.

 

Funkcije:

Uvajanje brez dotika: Stikala je mogoče preprosto nastaviti in upravljati s pomočjo Cisco Business Dashboard, centraliziranega orodja za upravljanje omrežja, ali mobilne aplikacije Cisco Business, brez potrebe po ročnem konfiguriranju.

Napredne možnosti preklapljanja: Stikala podpirajo usmerjanje na Layer3, kakovost storitev (QoS), napajanje prek omrežja Ethernet (PoE) in 10-gigabitna ethernetna vrata za optimizacijo pasovne širine in zmogljivosti omrežja za različne aplikacije.

Vsestranska varnost: Stikala zagotavljajo celovite varnostne funkcije, kot so preverjanje pristnosti 802.1X, kontrolni seznami dostopa (ACL), dinamični protokol konfiguracije gostitelja (DHCP) in varnost vrat, da zaščitijo omrežne podatke in naprave pred nepooblaščenim dostopom in napadi.

Doživljenjska garancija in posodobitve programske opreme: Stikala imajo omejeno doživljenjsko garancijo z zamenjavo naslednji delovni dan vnaprej ali zamenjavo v tovarni. Licence ni treba kupiti, posodobitve programske opreme pa so na voljo brez dodatnih stroškov.

 

Cisco Business Dashboard in mobilna aplikacija

Primer centralne konzole Cisco Business Dashboard in mobilne aplikacije.

 

Seveda se stikala serij 1200 in 1300 zelo lepo vklopijo v Cisco ekosistem, vključujoč IP telefonijo.

Kar se pa tiče same cenovne politike je pa takole... Stikala lahko zlahka konkurirajo ostalim ponudnikom (Aruba, …).

 

Vas zanima več? Kontaktirajte nas, z veseljem vam razložimo še kaj več!