X

BLOG GOV-IS

Izbrane zanimivosti, novice in novitete.

Blog

Octoshield - paket CISCO cybersec rešitev

Kako lahko pridobite napredni antivirus, DNS zaščito v oblaku, VPN zaščito, ..., v lično zapakirani škatli rešitev za kibernetsko varnost?

Octoshield - paket CISCO cybersec rešitev

V prejšnjih zapisih smo predstavili Ciscovi rešitvi Umbrella in pa AMP4E. Ti rešitvi (skupaj z AnyConnect VPN) lahko dobite v lično oblikovanem paketu, ki se imenuje Octoshield. Prodajalci na Top-shopu bi rekli takole: "Za ceno treh kavic na mesec, ..." In res je tako, mesečna licenca za enega uporabnika je celo manjša od cene treh kavic.

Če še niste prepričani, vam na najbolj pogosta vprašanja odgovorimo kar mi.

 

Zakaj je zaščita kibernetske varnosti nujna za vsako podjetje, ne glede na njegovo velikost?

Področje kibernetske varnosti zajema običajne uporabnike, mala podjetja, velike korporacije, bolnišnice in vladne agencije - nihče ni imun na kibernetske kriminalce.

 

Ali sta protivirusna programska oprema in dvostopenjska avtentikacija v službenem računalniku dovolj?

Ker so kibernetski napadi vse bolj izpopolnjeni in jih je za kibernetske kriminalce lažje izvesti, obstoječi varnostni ukrepi morda ne bodo zadostovali. Orodja in postopke kibernetske varnosti je treba nenehno spremljati in posodabljati, da se odzovejo na nove grožnje. Slediti tem spremembam brez specializiranih strokovnjakov za varnost IT je lahko za podjetje izziv. Upoštevajte, da tradicionalne protivirusne rešitve temeljijo na podpisih in v datotekah iščejo določene znane znake groženj. Čeprav nekateri protivirusni programi ponujajo hevristično analizo, ki z naknadnim analiziranjem obnašanja programske opreme v računalniku predvideva morebitne grožnje, to še vedno predstavlja osnovno raven zaščite, ki morda ni ustrezna glede na današnji hiter razvoj zlonamerne programske opreme.

 

Veliko smo vložili v zaščito našega osrednjega informacijskega sistema pred kibernetskimi napadi. Zakaj to ni dovolj in zakaj bi morali izboljšati tudi zaščito osebnih računalnikov? Zaradi dolgotrajne pandemije COVID-19 so bili številni prisiljeni delati od doma prek internetnih povezav, zato so njihovi službeni računalniki postali ključni del splošne varnosti podjetja. Ti računalniki se ne uporabljajo le za delo, temveč tudi za osebne dejavnosti, zaradi česar so izpostavljeni različnim spletnim vsebinam, od katerih so lahko nekatere nevarne. Zato so bolj izpostavljeni varnostnim tveganjem, kot če bi se uporabljali izključno v notranjem omrežju IT podjetja, zato je potrebna boljša zaščita kibernetske varnosti, kot jo lahko zagotovijo standardni protivirusni sistemi.

 

Kibernetska varnost se zdi zapletena. Kje naj začnem z vzpostavljanjem zaščite?

Sestavljanje ekipe za kibernetsko varnost in izvajanje bistvenih varnostnih rešitev lahko traja več mesecev in zahteva precejšnja vlaganja. Vendar lahko kibernetsko varnost dobite tudi kot storitev. Tako kot bi naročili programsko opremo, kot je Office 365, ali storitev, kot je Netflix, lahko kibernetsko varnost za svoje računalnike pridobite tudi preko storitve Octoshield.

 

Kaj točno dobim s storitvijo OctoShield?

Za mesečno naročnino, ki znaša približno toliko kot tri skodelice kave na zaščiteno napravo, boste prejeli naslednje funkcije kibernetske varnosti:

  • stalno zaščito pred različnimi vrstami zlonamerne programske opreme, ki jo želijo napadalci neopaženo namestiti v vaš računalnik (CISCO AMP4E)
  • stalno spremljanje in blokiranje komunikacije iz računalnika z nevarnimi spletnimi domenami in spletnimi mesti, kar preprečuje okužbo z zlonamerno programsko opremo (CISCO Umbrella)
  • Opozorila o sumljivih dogodkih ali napadih na vaš računalnik in pomoč pri odpravljanju napak, če je to potrebno.

 

Torej? Nas boste kontaktirali?