X

BLOG GOV-IS

Izbrane zanimivosti, novice in novitete.

Blog

Palo Alto Networks - Mercedes med požarnimi zidovi

Počasi se bodo poslovile naprave PA-220, zamenjala jih je pred dobrima dvema letoma predstavljena serija PA-400. Zakaj bi napravo Palo Alto Networks moralo imeti implementirano vsako podjetje, ki želi zagotavljati varno poslovanje brez izpadov zaradi kibernetskih groženj?

Palo Alto Networks - Mercedes med požarnimi zidovi

Serija naprav Palo Alto Networks PA-400 je na trgu že skoraj tri leta. Serija 400 je nekakšen naslednik zelo priljubljene serije 200 in je prav tako namenjena segmentu malih in srednje velikih podjetij.

Čeprav naprave serije 200 še vedno zagotavljajo učinkovito zaščito pred kibernetskimi grožnjami, pa se jim počasi izteka življenjska doba – v prvi fazi to pomeni, da najnovejše različice PanOS niso več podprte, prav tako se bo v roku dveh let iztekla podpora proizvajalca.

Vemo, da se kibernetske grožnje v veliki meri zaradi nenehnega razvoja digitalnega okolja vključno z umetno inteligenco, neprestano razvijajo, zato je zagotavljanje varnosti omrežja s posodobljeno opremo v podjetjih zelo pomembno.

Kibernetski napadi postajajo vse bolj zapleteni, zato je bolj ali manj nujno imeti zanesljivo prvo linijo obrambe, ki jo predstavlja požarni zid. Palo Alto Networks naprave predstavljajo najsodobnejšo varnostno rešitev in so zasnovane za izpolnjevanje zahtev modernih podjetij.

Nakup naprave je smotrn za vsako podjetje, ki ne želi imeti stroškov zaradi kibernetskih groženj.

 

Kaj ponujajo Palo Alto Networks požarni zidovi nove generacije?

 

1. Napredna zaščita pred grožnjami

Palo Alto Networks NGFW (Next Generation FireWall) ponuja neprimerljivo zaščito pred grožnjami in zaradi tega predstavlja temeljni kamen strategije kibernetske varnosti v podjetju. S funkcijami, kot so varnostne politike, ki upoštevajo aplikacije, filtriranje URL-jev in drugih, PA zagotavlja, da je vaše omrežje zaščiteno pred znanimi in neznanimi grožnjami. Njegove napredne zmogljivosti za zaščito pred zlonamerno programsko opremo uporabljajo strojno učenje za odkrivanje in blokiranje zlonamernih dejavnosti v realnem času, kar zagotavlja proaktivno obrambo pred kibernetskimi grožnjami.

 

2. Visoka zmogljivost in zanesljivost

PA je zasnovan tako, da zagotavlja visoko zmogljivost, ne da bi pri tem ogrožal varnost. Podpira visoko prepustnost, kar zagotavlja, da zmogljivost vašega omrežja ostane nespremenjena tudi v času največjih obremenitev. Ta požarni zid je zasnovan za zanesljivost, saj z redundantnimi komponentami in možnostmi preklopa v primeru odpovedi zagotavlja stalno zaščito in delovanje, tako predstavlja tudi idealno za podjetja, ki si izpadov ne smejo privoščiti.

 

3. Enostavno upravljanje

Upravljanje varnosti omrežja je lahko zapleteno, vendar PA to poenostavlja s svojim intuitivnim in uporabniku prijaznim vmesnikom. Platforma za upravljanje Palo Alto Networks Panorama omogoča centraliziran nadzor večih naprav, kar olajša izvajanje doslednih varnostnih politik v podjetjih. PA ponuja podrobno vidljivost in poročanje, kar omogoča spremljanje dejavnosti v omrežju in hiter odziv na morebitne grožnje.

 

4. Skalabilnost

Z rastjo podjetja rastejo tudi potrebe po varnosti omrežja. Palo Alto Networks požarni zidovi so zasnovani tako, da se lahko širijo skupaj s podjetji in se prilagajajo naraščajočemu omrežnemu prometu in kompleksnejšim varnostnim zahtevam. Ne glede na to, ali ste majhno podjetje ali veliko podjetje, lahko PA prilagodite svojim specifičnim potrebam in tako zagotovite, da bo vaše omrežje ostalo varno tudi med širitvijo.

 

5. Celovite možnosti licenciranja

Palo Alto Networks ponuja številne možnosti licenciranja za njihove naprave, kar zagotavlja, da lahko izberete paket, ki najbolje ustreza potrebam vašega podjetja. Licence so na voljo za različne ravni preprečevanja groženj, vključno z naprednim spremljanjem groženj, filtriranjem URL in sandbox-om. Ta prilagodljivost omogoča, da napravo prilagodite edinstvenim zahtevam podjetja, ne da bi plačevali za funkcije, ki jih ne potrebujete.

 

Na koncu lahko rečemo, da je požarni zid Palo Alto Networks serije PA-400 zmogljiva in vsestranska varnostna rešitev, ki ponuja napredno zaščito pred grožnjami, visoko zmogljivost in enostavno upravljanje. Zaradi svoje razširljivosti in obsežnih možnosti licenciranja je odlična izbira za podjetja vseh velikosti. Zagotavlja zanesljivo varnost omrežja, ščiti kritične podatke in ohranja neprekinjeno poslovanje pred razvijajočimi se kibernetskimi grožnjami.

V PA-400 seriji najdemo 8 konfiguracij, ki si z oznakami sledijo od najbolj osnovne PA-410 in do najbolj zmogljive PA-460. Nekatere naprave ponujajo PoE izhode in režo za SIM – 5G.

V kolikor ste v dvomih, katero napravo izbrati za vaše podjetje, vam lahko naši certificirani Palo Alto Networks strokovnjaki kar najbolje svetujejo pri izbiri.