X

BLOG GOV-IS

Izbrane zanimivosti, novice in novitete.

Blog

Kako pa vi uporabljate to rešitev?

Microsoft Azure

Kako pa vi uporabljate to rešitev?

Kava … Vonj, ki v trenutku polepša pogled na svet.
Kaj pa ti? Si tudi ti kostanj tiste sorte, ki svojim sodelavcem, dokler ne naredi požirka dobre in omamne kave, predstavlja pravo nergajočo pošast? Hja, we feel you! In kje se najdete v poznavanju kave? Ste klasični “Barcaffee, it is a must” kavopivec, ali ste mogoče na malo naprednejši stopnji, kjer poleg priprave turške kave poznate še skrivnosti espressa, kafetiere ali celo aeropressa in coldbrew kave? In koliko vam pomeni kvaliteta sušenja in praženja kavnih zrn? Zrna, ki zrastejo na različnih kontinentih imajo tudi različne okuse, esence. Začutimo lahko čokolado, oreščke, citruse, jagodičevje,… a le, če je kava primerne kvalitete.

Tega se zavedajo tudi pri enem največjih ponudnikov kave na svetu, kofetarskem McDonaldsu - Starbucksu. Ti so se pobondali z Microsoftom in sedaj za, poleg še ostalih stvari, svoj Bean-To-Cup projekt uspešno koristijo Azure. Bean-To-Cup temelji na blockchain tehnologiji in omogoča sledenje kavnih zrn od njive, kjer se zrna poberejo, pa do končne postaje, kjer je to zrno skozi vse postopke predelano v črn napitek. Ta rešitev bo olajšala zagotavljanje kvalitete in Fair Trade zahtev.

Starbucks želi s pomočjo Azure-a povezati svojih preko 30.000 podružnic, vso opremo (od kavnih avtomatov pa do blenderjev) pa povezati v internet stvari (IoT). To jim bo omogočilo zbiranje podatkov o porabi vsake vrste kavnih zrn, kvaliteti vode, celo o temperaturi pripravljene kave.

Azure lahko reši tudi življenje (brez dobre kave tega res ni). Kako pa vi uporabljate to izjemno rešitev?