X

BLOG GOV-IS

Izbrane zanimivosti, novice in novitete.

Blog

Avtomatizacija nalog pomeni racionalizacijo časovnih rokov in varnosti za MSP-je (Managed Service Provider)

Poleg raznolikih kibernetskih napadov obstajajo tudi ostale grožnje. Izguba in kraja naprav podjetja...

Avtomatizacija nalog pomeni racionalizacijo časovnih rokov in varnosti za MSP-je (Managed Service Provider)

Medtem ko je svet zaskrbljen zaradi vse večje raznolikosti kibernetskih napadov, vsako podjetje, ki je vredno karkoli, ve, da obstaja še več tveganj, kot sta na primer izguba ali kraja naprav podjetja, kar lahko povzroči resne kršitve zasebnosti podatkov. Naprave podjetja, ki izstopijo "v divjino," upravičeno vzbujajo skrb vsakega podjetja, saj se z napravo izgubijo tudi podatki o zaposlenih, seznami strank, finančne informacije in druge intelektualne lastnine. Z naraščanjem GDPR v EU obstaja tudi tveganje za visoke kazni zaradi kršitev podatkov.

 

ESET je nedolgo nazaj predstavil nadgrajeni ESET Center za upravljanje varnosti (ESMC), ki izboljšuje upravljanje in varnostne zmogljivosti večpredstavnostnih programov. ESMC 7.1 omogoča boljšo zaščito poslovnih podatkov na napravah podjetja z ESET Full Disk Encryption (EFDE) in ko je ta enkrat nameščen na uporabnikove končne točke, preprečuje nepooblaščen dostop do podatkov podjetja v primeru izgube ali kraje, saj šifrira trde diske z 256-bitnim naprednim šifririnim standardom (AES).

 

Poleg zaščite podatkov pa EFDE omogoča, da MSP-ji poenostavijo svoj potek dela preko ESMC, s katerim lahko na daljavo upravljajo šifriranje celotnega diska in varnostne nastavitve za vse končne točke. EFDE zahteva le malo interakcije in usposabljanja uporabnikov, kar pomeni, da varčuje z najpomembnejšim virom od vseh - časom.

 

ESMC 7.1 avtomatizira tudi druge ključne naloge za skrbnike s popolno integracijo s skrbnikom ESET MSP (ESET MSP Administrator - EMA), orodjem, ki MSP-jem pomaga enostavno upravljati licence in sedeže svojih strank. Orodje zelo poenostavi delovni potek za zagotavljanje novih strank, saj se v trenutku, ko MSP doda novo stranko v EMA, ta samodejno sinhronizira z ESMC, kjer se v drevesu strank pojavi kot nova skupina.

 

MSP-ji in skrbniki lahko v ESMC-ju izvajajo tudi druge pomembne naloge, kot so ustvarjanje vnaprej konfiguriranih namestitvenih programov, posodabljanje operacijskih sistemov strank, oddaljeno odstanjevanje programske opreme drugih proizvajalcev,... Vse to pa v zgolj nekaj preprostih korakih.

 

Več o ESET varnostnih rešitvah za podjetja vseh velikosti pa lahko izveste, če nas kontaktirate. Z veseljem vam bomo svetovali in našli najbolj optimalno rešitev za vas.