X

BLOG GOV-IS

Izbrane zanimivosti, novice in novitete.

Blog

[PRIMER DOBRE PRAKSE] Office 365 na Fakulteti za Tehnologijo Polimerov

GOV-IS smo pomagali vzpostaviti delo in študij na daljavo.

[PRIMER DOBRE PRAKSE] Office 365 na Fakulteti za Tehnologijo Polimerov

[Opažamo, da je ne samo v izobraževalnih ustanovah, tudi v podjetjih nasplošno, še precej možnosti za dvig produktivnosti in izboljšanje uporabniške izkušnje pri delu od doma. Office365 omogoča precej več kot samo pošiljanje mailov. Če O365 še ne uporabljate, ali pa se vam zdi, da bi ga lahko bolje, nas kontaktirajte. Z veseljem bomo poiskali najboljše rešitve tudi za vaše podjetje.] - GOV-IS d.o.o.

 

Študij in delo na daljavo na FTPO s pomočjo MS Office 365

V zadnjih dneh se je življenje vseh nas obrnilo na glavo. Zavedamo se naše ranljivosti ter hkrati odvisnosti od medsebojne komunikacije, ki nam jo v določeni meri na srečo omogočajo moderne tehnologije. Delo od doma je lahko precej naporna stvar, sploh takrat, ko delamo na skupinskih projektih in komunikacija ni čisto jasna, z dokumenti preko e-pošte pa igramo pravi ping-pong.

Na FTPO smo z letošnjim letom prešli na program Microsoft Office 365. Gre za dolgoročno rešitev predvsem zaradi mnogih prednosti, ki jih program ponuja, kot so: enostavna uporaba, varnost, dostopnost dokumentov zmeraj in povsod, delo in komunikacija na daljavo z Microsoft Teams, sodelovanje in hkratno delo na dokumentih ter kar je najpomembneje za delovanje naše fakultete; Office-ov program Teams omogoča neomejene možnosti obogatitve in nadgradnje posredovanja informacij za namen študijskega procesa, nadgradnjo komunikacije med študenti in visokošolskimi učitelji ter sodelavci, ter povezavo do številnih dodatnih aplikacij - vse na enem mestu. Office 365 omogoča, da je lahko naše sodelovanje produktivno in efektivno torej tudi takrat, ko ne sedimo v isti predavalnici ali pisarni. Sklicevanje in pridruževanje spletnim predavanjem ali sestankom pa je izredno enostavno.

S pomočjo programa Office 365 smo tako uspešno vspostavili 48 spletnih učilnic. V preteklem mesecu smo namreč dodelili brezplačne spletne licence za vse najnovejše verzije Office programov vsem študentom in visokošolskim učiteljem ter sodelavcem, uredili spletne učilnice za vse predmete tako na dodiplomskem kot magistrskem študiju in usposobili predavatelje za delo s programom. V okviru spletnih učilnic je sedaj poleg deljenja gradiv omogočeno še oddajanje seminarskih nalog, izvajanje testov, anket ter seveda učinkovito komuniciranje in predavanja na daljavo.

Vse to pa nam še kako prav pride v teh dneh, ko se na FTPO po najboljših močeh trudimo, da študijski in delovni proces tečeta dalje, na daljavo.

V prejšnjem tednu (16. – 20. 3. 2020)  smo na študijskem področju na daljavo uspešno izvedli vsa predavanja, ki so bila v načrtu. Ta teden pa se s pomočjo IT tehnologij izvaja tudi del laboratorijskih in seminarskih vaj, med drugimi tudi vaje pri predmetu Napredno modeliranje. Študentom smo namreč omogočili tudi dostop do specifičnih programov, ki jih potrebujejo za modeliranje. Laboratorijske vaje pri predmetu Kemija polimerov in Tehnologije predelave polimernih materialov pa bodo žal morale še počakati.

Smo izredno veseli, da nam izvedba študijskih obveznosti na daljavo zaenkrat zelo dobro uspeva, kar potrjujejo tudi odzivi študentov, visokošolskih učiteljev in partnerjev. “Izvedba študija na daljavo me je pozitivno presenetila. Predavatelji se potrudijo in razložijo snov enako dobro kot na predavanjih v živo. Tudi aplikacija Teams me je pozitivno presenetila, saj imamo na eni aplikaciji zbrano skoraj vse potrebno”, je o zadovoljstvu spletne izvedbe predavanj FTPO povedala ena od naših študentk.

Za kakovostno tehnično podporo in vso pomoč pri uporabi programa MS Office 365 se iskreno zahvaljujemo našemu partnerju podjetju GOV-IS d.o.o..

 

Želimo vam, da ostanete pogumni ter poskrbite zase in za svoje najbližje.

Ekipa FTPO

Dekan, doc. dr. Blaž Nardin, med izvedbo predavanja na daljavo in njegovo trenutno delovno okolje.

Dekan, doc. dr. Blaž Nardin, med izvedbo predavanja na daljavo in njegovo trenutno delovno okolje.

ftpo2

ftpo3

Izr. prof. dr. Irena Pulko med izvedbo predavanja na daljavo.