X

BLOG GOV-IS

Izbrane zanimivosti, novice in novitete.

Blog

Delo od doma. Kaj pa varnostne kopije?

Veeam Backup za Windows, Linux in Office 365

Delo od doma. Kaj pa varnostne kopije?

Dosti ljudi, ki v teh časih delajo od doma, je še pred nekaj tedni sedeli v pisarnah, priključeni na dobro zaščitena omrežja podjetij. Delovne ureditve se spreminjajo, prav tako tudi ustvarjanje podatkov in skupna raba. Morda je čas, da ocenite potrebo po varnostnem kopiranju končnih točk.

 

Že leta 2014 so pri podjetju Veeam prvič predstavili rešitev, ki je danes znana kot Veeam Agent za Microsoft Windows, takrat pa so jo poimenovali Veeam Endpoint Backup Free. Razvoj rešitve seveda ni obstal, razvijali so jo naprej, ji dodali centralizirano upravljanje, CBT gonilnik, podporo za grozde, ...

 

Brezplačne varnostne kopije

V letu 2020 sta obe, Veeam Agent za Microsoft Windows in Veeam Agent za Linux, še vedno na voljo kot zastonj izdaji v samostojnem načinu. Kar je precej priročno, če želite varnostno kopirati prenosnike, PC-je ali tablice s sistemom Windows. Če imate doma več sistemov, vam bo prav prišla rešitev Veeam Community Edition s centralnim upravljanjem in podporo za druge vrste delovnih obremenitev (prav tako zastonj). Ustvarjate lahko tudi varnostne kopije strežniških operacijskih sistemov.

Tako izgleda varnostno kopiranje sistema Windows na USB ključ.

RV-wfh-backup-window...

Z Veeam Agentom za Microsoft Windows dobite več možnosti, kam shraniti varnostne kopije. Izbirate lahko med lokalnim hranjenjem (USB ključ), v skupne mape vašega sistema (NAS), komponente Veeam v vašem repozitornem sistemu, Veeam Cloud Connect ali pa Microsoft OneDrive, v kolikor ste uporabnik Office 365.

RV-wfh-backup-window...

Kot varovalko pri varnostnem kopiranju na USB ključ lahko uporabite funkcijo, ki takoj po tem, ko je kopiranje končano, USB ključ varno odstrani, kar prepreči morebitne okužbe s škodljivo programsko opremo.

RV-wfh-backup-window...

Veeam torej ponuja FREE rešitev za Windows in Linux uporabnike. Ponujajo pa tudi rešitev za uporabnike Microsoft Office 365.

 

Veeam Backup za Microsoft Office 365

Office 365 uporabniki lahko podaljšate čas arhiviranja in še izboljšate varnost hranjenja podatkov z Veeam Backup za Microsoft Office 365 Community Edition, ki je za do 10 uporabnikov in do 1TB SharePoint podatkov brezplačen. Za večje število uporabnikov je potrebno dokupiti licence, z dokupom licenc pa tudi niste več omejeni s količino podatkov, ki jih želite arhivirati. Vaši kritični Office 365 podatki bodo na ta način še bolj zaščiteni, še vedno pa 100% dostopni.

Veeam Backup za Office 365 je popolnoma prilagodljiv preko infrastruktur, zagotavlja pa možnosti obnovitve podatkov in varnostnih kopij. Lasje vam ne bodo več šli pokonci ob misli, da bi morda lahko po nesreči izbrisali kritičen poslovni dokument.

Ohranili boste popoln nadzor nad poslovno kritičnimi podatki, sami pa lahko rešitev konfigurirate kot želite in obnovite podatke kamor koli – v oblak ali na lokacijo.

veeamoffice

 

Pri GOV-IS vsem našim strankam, ki so uporabniki Office 365, ponujamo implementacijo brezplačnega, dodobra preizkušenega Veeam Backup za Office 365 Community Edition, ta zadošča potrebam večine podjetij, lahko pa, kot že napisano, dokupite licence za več uporabnikov.

 

Rešitev bo v celoti zajela podatke Office 365 Exchange, SharePoint, OneDrive in Teams.

Za več informacij nas kontaktirajte.