X

BLOG GOV-IS

Izbrane zanimivosti, novice in novitete.

Blog

Pure Storage in okvirji podatkovnih strategij

Postali smo Pure Storage Preffered Partner!

Pure Storage in okvirji podatkovnih strategij

GOV-IS d.o.o. smo postali ponosni partner enega izmed vodilnih podjetij, ki ponuja rešitve za shranjevanje podatkov – Pure Storage.

 

Pure Storage omogoča inovatorjem ustvarjanje boljšega sveta s pomočjo preproste Evergreen platforme, ki organizacijam vseh vrst omogoča pretvarjanje podatkov v inteligenco in ustvarjanje prednosti.

Naložbe v inovacije so naložbe v prihodnost. Vizija sodobne izkušnje s podatki – shranjevanje kot storitev, omogoča pridobivanje največje vrednosti iz podatkov in hkrati zmanjšuje zapletenost in stroške.

 

Okvirji podatkovnih strategij

Ko se svet spopada z novimi izzivi, vodilna podjetja ocenjujejo okvire svojih podatkovnih strategij in svojo sposobnost delovanja v spreminjajočem se gospodarskem okolju. Pure Storage se jim pridružuje pri tem. Osredotočajo se na varnost zaposlenih in skrb za njihove družine, hkrati pa tudi na zadovoljevanje potreb vseh strank.

 

Pri vseh delovnih obremenitvah in trendih v industriji in tehnologiji, ki jih zadnje čase doživljajo omrežja podjetij, so bili opaženi vzorci:

  • Digitalna transformacija in več-oblačne arhitekture zahtevajo prenosljivost podatkov,
  • Razdeljene operacije povečujejo ranljivost podatkov,
  • Podjetja pregledujejo podatke, da bi si odgovorila na nova vprašanja in dobila boljše vpoglede,
  • Podjetja potrebujejo več prožnosti za pokrivanje infrastrukturnih stroškov.

 

Osredotočanje na prenosljivost podatkov

Če želimol, da zaposleni in stranke delujejo na različne načine, morajo poslovni procesi uporabljati podatke veliko bolj fleksibilno.

 

Sodobna podjetja imajo vgrajene procese za delovanje na digitalnih platformah, podprtih s programsko opremo (SaaS) in storitvami v javnem oblaku, s čimer so poenostavili dostop od kjer koli. Starejša podjetja pa se zanašajo predvsem na aplikacije in infrastrukturo, ki niso bile zasnovane tako, da bi podpirali obsežne oddaljene ali neposredne dostope do strank. Mnoga podjetja pregledujejo svoje strategije v oblaku in poskušajo pospešiti digitalne preobrazbe, da bi se preusmerila na digitalne kanale in dobavne verige.

 

Tehnologije Pure Storage premagujejo gravitacijo podatkov in znatno povečajo prenosljivost podatkov. Pure-ova “best-in-class” tehnologija zmanjševanja podatkov prinaša manj podatkov pri premikanju iz osnovnih podatkovnih centrov v oblak, elegantne tehnologije za kopiranje in prenos podatkov pa omogočajo varno premikanje podatkov brez motenj ali izpadov. Programsko okoljue Pure dosledno deluje v več-oblačni arhitekturi z uporabo istih API-jev in funkcionalnosti, bodisi v zasebnem oblaku, Azure-u ali AWS-u. Pure podpira tudi prenosljivost aplikacij v obliki obstojnih količin podatkov za kontejnerje, s čimer se sprostijo zmogljive aplikacije za premikanje med robom, jedrom in oblakom.

 

Osredotočanje na varstvo podatkov

Grožnje z izsiljevalsko programsko opremo so ena izmed pomembnejših stvari, ki se pletejo v glavah CISO-jev, CRO-jev in ostalih C-jev, saj potrebujejo svoja omrežja odprta za oddaljeno delo in nenehno povečevanje poslovanja preko digitalnih kanalov. Napadalci z ransomware iščejo in šifrirajo vse podatke podatke in varnostne kopije podjetja, podjetje zaklenejo in nato zahtevajo plačilo, da ga odklenejo. Stroški izpadov so ogromni, zato podjetja v večini to odkupnino tudi takoj plačajo.

 

Pure Storage so razvili nespremenljivo shrambo podatkov, ki je napadalci ne morejo šifrirati niti z računom skrbnika za shranjevanje. Shranjevanje podatkov namreč poteka na izredno hitri vzporedni platformi, ki omogoča hitre obnovitve podatkov v minutah ali urah, namesto v dnevih ali celo tednih.

 

Osredotočanje na poslovni vpogled

Spreminjajoče se gospodarsko okolje od vodilnih podjetij zahteva hitre odločitve. Pojavljajo se nova vprašanja, kako lahko poslovni procesi delujejo, ne da bi bili ljudje fizično na mestu. Največji poslovni vpogled - bodisi s strukturiranimi poizvedbami podatkov, simulacijami Monte Carla ali strojnim učenjem - zahteva hiter dostop do največje količine visokokakovostnih podatkov.

 

Podatkovni silosi so običajni, ne glede na to, ali podjetje temelji na starejših modelih, ali je moderno zasnovano. Podjetniška arhitektura bi morala biti usmerjena v podatke, da bi podpirala poslovne procese, vendar ima večina podjetij arhitekture, usmerjene v aplikacije ali oblake. Oba distribuirata podatke v nešteto različnih sistemov in shramb podatkov.

Pure je razvil podatkovno platformo z zmogljivostjo in paralelizmom, potrebnim za podporo več aplikacijam, ki dostopajo do podatkov na enem mestu. Izdelana je tako, da se spopada s hkratnimi zahtevami spletnih poizvedb, iskanja, pretoka podatkov v realnem času in strojnega učenja.

 

Osredotočanje na finančno prilagodljivost

Gospodarsko ozračje se je za številne panoge močno spremenilo. Podjetja sprejemajo pomembne ukrepe za obvladovanje stroškov, ko se prihodki spreminjajo. Ker so stroški za osebje ponavadi najbolj prilagodljivi, podjetja zmanjšujejo število zaposlenih. Stroški tehnološke infrastrukture so ponavadi vezani na CAPEX ali so drugače neprilagodljivi za reševanje sprememb povpraševanja in porabe.

Stranke Pure Storage, ki uporabljajo model PEX as-a-Service OP-a, lahko zmanjšajo svoje stroške v skladu s porabo. Če podatkov med padcem poslovanja podjetja ne potrebujete, jih lahko arhivirate in stroški podatkovne platforme Pure se bodo ustrezno zmanjšali. Pure ima na voljo tudi tehnologije za zmanjšanje stroškov AWS in Azure v oblaku za do 75%, kar pomaga pri nadzoru stroškov, saj se z oddaljenimi operacijami povečujejo zahteve digitalnih kanalov.

 

Razvijte svoje razmišljanje

Ne glede na poslovno klimo, vedno razmišljajte o svoji strategiji. Nedavni dogodki in posledične spremembe na trgih in v podjetju so še posebej pomembni, če pogledamo, kako upravljate in uporabljate podatke. Pure in njegovi partnerji vam lahko pomagamo določiti prave rešitve za boljši položaj vašega podjetja, za večjo rast in turbo pospešek.