X

BLOG GOV-IS

Izbrane zanimivosti, novice in novitete.

Blog

Nov Veeam Backup za Microsoft Azure

Preprost za konfiguriranje, zanesljiv za uporabo in fleksibilen.

Nov Veeam Backup za Microsoft Azure

Konec aprila je Veeam nabirki svojih rešitev Veeam Backup dodal še možnost varnostnega kopiranja virtualnih računalnikov (VM), ki uporabnikom omogočajo stroškovno učinkovito in varno zaščito podatkov v oblaku in s katerim lahko hitro in učinkovito premagajo kateri koli scenarij izgube podatkov. Rešitev se integrira tudi z Veeam Backup & Replication, kar zagotavlja enotno platformo za organizacije, ki uporabljajo hibridne oblake, s katero lahko brezskrbno in upravljajo in premeščajo oblačne, virtualne in fizične delovne obremenitve.

 

Veeam Backup za Microsoft Azure prinaša zmogljivosti za zaščito podatkov kot izvorne Azure VM posnetke, varnostne kopije v Azure blob skladišče ali varnostne kopije v katero koli drugo Veeam skladišče podatkov. Možnosti obnovitve so za zmanjševanje tveganja za izpad enako prilagodljive, z možnostmi popolne obnovitve na ravni datotek znotraj Azure ali katerega koli Veeam podprtega skladišča.

 

Kakšne funkcije prinaša Veeam Backup za Microsoft Azure?

 • Hitra in enostavna uvedba neposredno z Azure Marketplace.
 • Avtomatizacija domorodnih posnetkov Azure VM za hitro, redno in pogosto zaščito brez agentov.
 • Varnostno kopiranje v shrambo Azure Blob za stroškovno učinkovito dolgoročno hrambo.
 • Podroben nadzor, ki temelji na “kako in kateri Azure VM so zaščiteni” politiki.
 • Varnostne kopije, shranjene v običajni datotečni obliki Veeam, omogočijo končno prenosljivost podatkov v, skozi in čez oblak, virtualna in fizična okolja.
 • Vgrajen izračun rezervnih stroškov za lažje razumevanje in upravljanje stroškov v oblaku.
 • Varnost, zgrajena okrog Microsoft Service računov in integracijo Active Directory.
 • Prilagodljive možnosti licenciranja, vključno z brezplačnimi, BYOB (bring your own licence) in Veeam Universal License (VUL).

 

Poglobljen vpogled v Veeam Backup za Microsoft Azure

VA1

Preko Azure Marketplace lahko enostavno in hitro uvedete Veeam Backup za Microsoft Azure. Če želite varnostne naprave izolirati od svojih delovnih obremenitev, lahko uvajate samo določene skupine virov.

VA2

Ko je rešitev nameščena, se bo odprla nadzorna plošča, ki ponuja ključne informacije o zaščiti vašega okolja, ki bo olajšala razumevanje trenutnega stanja.

VA3

Zaščita na podlagi politik

Veeam Backup za Microsoft Azure omogoča, da zaščitite delovne obremenitve z avtomatskim načrtovanjem na podlagi pravilnikov. Tako lahko ustvarite politike, ki temeljijo na SLA (Service Level Agreements), regijah, delovnih obremenitvah ali pa enostavno sami, kot želite, nastavite pravila.

 

Čarovnik za nastavljanje pravil ponuja na izbiro kar nekaj možnosti:

 • Uporaba Azure Active Directory,
 • Regije (izberite več regij za zaščito)
 • Zaščita virov glede na vrsto – naročnina, skupina virov, oznake, posamezne VM,
 • Nastavitve posnetkov (obdobja razporejanja in zadrževanja),
 • Nastavitve varnostnega kopiranja (lokacije blob shramb, obdobja razporejanja in zadrževanja),
 • Ocena stroškov,
 • Nastavitve obveščanja.

 

Zniževanje stroškov oblaka

V ospredju Veeam Backup za Microsoft Azure je upravljanje stroškov. V čarovnika za oblikovanje pravil je vgrajeno tudi ocenjevanje stroškov za backup. Ta nam poda približno oceno, koliko nas bo posamezna politika varnostnih kopij stala.

VA4

Na mesečni osnovi zagotavlja smernice o stroških posnetkov, varnostnih kopij, prometa in stroškov transakcij. S pomočjo teh smernic lahko lažje razumemo, kako bodo varnostne kopije vplivale na naš proračun za oblak.

 

Obnovitveni načini

Preko Veeam Backup za Microsoft Azure so na voljo različne zmogljivosti za obnovitev.

 • Popolna obnovitev prvotne lokacije (prepisovanje izvirnega primerka),
 • Popolna obnovitev na novo lokacijo (ustvarjanje novega primerka),
 • Obnovitev na ravni datoteke.

 

S tem orodjem je mogoče izvesti natančno obnovitev na ravni datotek, ta daje možnost obnavljanja posameznih datotek, ne da bi morali v celoti obnoviti Azure VM. To pa ne omogoča le natančnega dostopa do teh posameznih datotek, ampak tudi znižuje stroške.

VA5

Hibridni oblak

Za obstoječe stranke Veeam Backup & Replication obstaja možnost, da obnovijo njihove lokalne obremenitve v Microsoft Azure z neposredno obnovitvijo v Azure in omogočijo zaščito z Veeam Backup za Microsoft Azure. Veeam B&R se integrira z blob shrambami, ki jih je ustvaril Veeam Backup in s tem omogoči obnovitev kakršne koli varnostne kopije Azure VM v lokalno infrastrukturo in s tem izboljša strategijo upravljanja podatkov.

 

Združevanje moči Veeam B&R in Veeam Backup za Microsoft Azure zagotavlja natančno kontrolo upravljanja podatkov, ki je potrebna v okoljih z več oblaki.

 

Novi Veeam Backup za Microsoft Azure prinaša velike zmogljivosti sami platformi Microsoft Azure. Rešitev je preprosta za konfiguriranje, zanesljiva za uporabo in omogoča fleksibilnost preko platforme Veeam za integracijo z obstoječo lokalno infrastrukturo.

 

Rešitev je na voljo tudi v Community Edition verziji, ki brezplačno omogoča neomejeno število obnovitev za do 10 Azure VM-jev.

 

Naročite se na naše E-novice za spremljanje novitet in promocij. Vedno smo vam na voljo tudi preko e-pošte ali telefonske številke 03 777 33 33.