X

BLOG GOV-IS

Izbrane zanimivosti, novice in novitete.

Blog

GOV-IS doniral dva Lego Mindstorms robota Drugi OŠ Slovenj Gradec

V podjetu GOV-IS se še posebej zavedamo pomena družbene odgovornosti, zato smo se letos odločili del svojih sredstev nameniti v dobrodelni namen lokalni osnovni šoli.

GOV-IS doniral dva Lego Mindstorms robota Drugi OŠ Slovenj Gradec

Donacijo za nakup 2 Lego Mindstorms robotov smo namenili drugi osnovni šoli Slovenj Gradec, ki letos praznuje 25. obletnico ustanovitve šole. Nova pridobitev bo pripomogla, da bodo otroci na zabaven način pridobili računalniško znanje ter znanje iz naravoslovja in tehnike.

Ravnateljica, gospa Nada Duler je ob tej priložnosti povedala: "Podjetju GOV – IS se iskreno zahvaljujemo za podporo pri uvajanju za nas inovativnega programa na področju tehnike in robotike.

Z donacijo bomo lahko kupili 2 Lego Mindstorms robota, ki sta eno od osnovnih orodij za start programa. Na pobudo številnih staršev in naših učiteljev,  bomo v prihajajočem  šolskem letu 2017/2018 uvajali program Robotike po vertikali.

Poskušali se bomo približati mlajšim in starejšim učencem, ki jih to področje zanima. Interes je izkazala ekipa učiteljev. Z učenci so pripravljeni raziskovati, se učiti in ustvarjati na omenjenem področju prihodnosti.

Naši ideji so prisluhnila tudi druga lokalna podjetja ter izobraževalne institucije. Prepričana sem, da bomo v tej zgodbi ustvarili pravo sinergijo v dobro prihodnosti".