X

BLOG GOV-IS

Izbrane zanimivosti, novice in novitete.

Blog

Hitrejše omogočanje dela na daljavo z novimi zmogljivostmi Windows Virtual Desktop

“Zaradi krize smo morali najti način, kako podpreti hiter odmik od običajnega poslovanja.“

Hitrejše omogočanje dela na daljavo z novimi zmogljivostmi Windows Virtual Desktop

Svet se je v zadnjih mesecih močno spremenil. Številni ljudje so zaradi svetovne zdravstvene krize prvič delali na daljavo. Organizacije vseh velikosti so morale hitro preusmeriti fokus in podpreti uporabnike, ki so morali ostati povezani z novih lokacij in naprav. V mnogih primerih je to pomenilo, da so se uporabnikom hitro omogočili oddaljeni dostopi do njihovih korporativnih namiznih računalnikov in pomembnih aplikacij, tako da so lahko bili takoj produktivni in niso čakali, da bi pridobili novo strojno opremo ali preusmerili notranje zmogljivosti.

Mnogi so se obrnili na Windows Virtual Desktop, ki je zgrajen na Azure, da bi čimprej zagotovili in povečali navidezna namizja in aplikacije hitreje, kot je bilo prej mogoče. Število uporabnikov, ki so uporabljali Windows Virtual Desktop, je bilo ogromno, saj je Microsoft s to rešitvijo zadovoljil potrebe po vse bolj razširjeni in oddaljeni delovni sili.

Alex McLeod, vodja storitev IKT v zdravstveni organizaciji okrožja Whanganui, Novozelandska zdravstvena organizacija, razloži, kako je Windows Virtual Desktop pomagal svoji ekipi:

“Zaradi krize smo morali najti način, kako podpreti hiter odmik od „običajnega posla“. Windows Virtual Desktop nam brez stresa pomaga upravljati različne delovne tokove in nam omogoča, da uporabnikom ponudimo poznane aplikacije na stroškovno učinkovit in pregleden način.”

 

Kaj sploh je Windows Virtual Desktop?

Storitev Windows Virtual Desktop je edina, ki zagotavlja izkušnjo sistema Windows 10 za več sej s poenostavljenim upravljanjem, optimizacijami za Microsoft 365 Business, ter podporo za namizja in aplikacije RDS (Windows Server Remote Desktop Services). S storitvijo Windows Virtual Desktop lahko uvedete in prilagodite namizja ter aplikacije sistema Windows v platformi Azure že v nekaj minutah.

 

Enostavna namestitev in upravljanje s portalom Azure

Za hitrejšo namestitev ima Windows Virtual Desktop novo administracijsko izkušnjo, vgrajeno neposredno v portal Azure. Ta grafični vmesnik lahko uporabljate za hitrejše in učinkovitejše opravljanje ključnih nalog, kot so uvajanje in upravljanje navideznih namizij in aplikacij, dodeljevanje uporabnikov in izvajanje integriranega spremljanja in diagnostike.

GOV-IS-Windows-Virtual-Desktop

Večja varnost in skladnost

Varnost in skladnost sta največji prednostni nalogi pri Microsoftu, kjer vedo, da je za uporabnike ključno, da ohranijo stroge varnostne politike in zagotovijo personalizirano izkušnjo. Za podporo vsem prizadevanjem, Windows Virtual Desktop zagotavlja tehnologijo povratne povezave in vsebnike profila FSLogix. Povratna povezava bistveno zmanjša površino napada z omogočanjem zagona VM, brez da bi bil odprt kateri koli od portov. Profilni vsebniki nudijo preprosto in zanesljivo rešitev za hitro upravljanje navideznih profilov v neobstojnih okoljih, hkrati pa ostanejo zaščiteni prek varnostnih nastavitev organizacije.

Če bi želeli še izboljšati uporabniško izkušnjo ob ohranjanju varnosti, Microsoft priporoča, da se povežete v internet neposredno iz Azure prek požarnega zidu Azure in omejite povezave. Za poenostavitev namestitve požarnega zidu Azure v povezavi z Windows Virtual Desktop pa so objavili navodila za uvajanje z novo oznako storitve WindowsVirtualDesktop, ki omogoča potreben dostop do interneta na platformi z virtualnimi računalniki Azure, ki jih ustvarite za Windows Virtual Desktop.

 

Microsoft Teams

Pred kratkim je Microsoft izdal javni predogled Microsoft Teams za Windows Virtual Desktop. Z novimi optimizacijami medijev, ki so vključene v tej različici Teamsov za Windows Virtual Desktop, bo med uporabniki vzpostavljena lokalna povezava za preusmeritev zvoka in videa, medtem ko sama aplikacija deluje v okolju Windows Virtual Desktop. To bo končnim uporabnikom omogočilo popolno izkušnjo ekipe z avdio in video klici, ne da bi preobremenili okolje Windows Virtual Desktop.

 

Še ena stvar, ki deluje v Microsoft Azure. Kaj je Azure in zakaj je selitev poslovanja v oblak super za vaše podjetje, si lahko ogledate tudi v četrtek na webinarju, katerega bo vodil naš strokovnjak za Microsoft Miha Zajc. Prijavite se --> TUKAJ <--