X

BLOG GOV-IS

Izbrane zanimivosti, novice in novitete.

Blog

Strategija pripravljenosti za ransomware napade - eknjiga

Za branje na plaži, v hribih ali doma na kavču.

Strategija pripravljenosti za ransomware napade - eknjiga

Ali ste vedeli?

Izsiljevanje z virusi je postalo prava industrija. Ransomware trg je vreden več kot milijardo EUR, na dan se z izsiljevalsko programsko opremo okuži več kot 4000 podjetij, povprečna odkupnina pa je v letu 2018 znašala 4 Bitcoine.

Okužba z ransomware-om pa ne pomeni samo odkupnine, ampak tudi onemogočeno poslovanje, ki je zaradi “zaklenjenih” informacijskih sistemov utrpelo v povprečju 12 ur downtime-a in še naslednjih 12 ur zaradi obnovitve sistemov.

 

Kaj lahko storite, da vaše podjetje ne utrpi vsega tega? Prva obrambna linija je seveda dobra in predvsem učinkovita zaščita, če pa se virus vseeno prebije čez to, potem nas lahko reši backup.

 

Na povezavi si lahko za branje na plaži v obliki e-knjige prenesete odlično “kriminalko,” ki so jo spisali pri Veeam-u in govori o izsiljevalski programski opremi, kako se zaščititi pred njo in kako ravnati v primeru okužbe.

 

--> Pridobi e-knjigo <--

 

Mi vsekakor vedno trdimo, da je dober backup vreden več kot zlato. Če niste prepričani o tem, kako dobre in ažurne so varnostne kopije v vašem podjetju, nas čimprej kontaktirajte.

 

Pa prijetno branje ;)