Novice

5 poslovnih prednosti, ki jih pridobite s prehodom na Microsoft Azure

Zakaj bodo sčasoma vsa podjetja gostovala v oblaku?

Microsoft Azure je trenutno ena izmed najbolj popularnih cloud-computing platform na spletu. Azure nenehno širi nabor storitev v oblaku, s katerimi lahko vaše podjetje premaga vse poslovne izzive. Uporaba strežnika v oblaku zagotavlja svobodo gradnje, upravljanja in razporejanja strežnikov v globalnem omrežju z uporabo vaših najljubših orodij. Kaj vaše podjetje pridobi z Microsoftovim oblakom in zakaj se investicija v to res splača.

 

1. Brez nadgradenj strojne in programske opreme

Strojna oprema na lokaciji ima to slabo lastnost, da po določenem času ne zadostuje več potrebam oz. zastara, kar poveča stroške obratovanja, tveganje okvare sistema, varnostna tveganja...

 

Ena izmed glavnih in bolj pomembnih prednosti pri gostovanju v oblaku kot je recimo Microsoft Azure, je ta, da ponudniki vedno uporabljajo najnovejšo opremo. Njihovi sistemi so redno posodobljeni in vedno zagotavljajo najboljšo možno strojno in programsko opremo. To stalno vzdrževanje in nadgrajevanje opreme sta zagotovljena, brez kakršnih koli prekinitev in brez vpliva na vaše mesečne stroške poslovanja.

 

2. Stroškovno učinkovit IT

Na kratko, Microsoft Azure odpravlja potrebo po tem, da bi vaše podjetje moralo gostovati lastno podatkovno središče in z njim povezane stroške. Podjetja porabijo veliko denarja za gradnjo infrastrukture in podporo lastnim strežnikom. Poleg stroškov opreme, programske opreme in licenciranja,j ti lastni strežniki zahtevajo tudi osebje, ki jih vzdržuje.

Velik del proračuna za IT bi zaradi tega šel za širokopasovno povezavo, ki jo zahtevajo notranji strežniki. Ko gostite svoje podatke na strežniku v oblaku, se pasovna širina učinkovito "deli," s čimer se stroški tudi precej zmanjšajo.

 

3. Popolna varnost podatkov

Zmotno je mišljenje, da skladiščenje podatkov v oblaku ni varno. Lastni strežniki so navadno locirani v sobah, namenjenih posebej za njih, te sobe pa so navadno locirane nekje v stavbi s pisarnami, mogoče zaklenjenimi s ključavnico in video nadzorom. Kakorkoli, če vaš server gostuje v platformi Azure, to pomeni, da je zaščiten z Microsoftovo politiko varovanja podatkovnih centrov.

Med razvijanjem Azure-a so vanj vgradili najstrožje mogoče funkcije varnosti in zasebnosti. Azure ponuja popolno transparentnost, da veste, kakšen je dostop do podatkov, kako so shranjeni in zavarovani.

Poleg tega ima Azure ekipo po celem planetu, zadolženo za odzivanje na incidente, ki deluje neprekinjeno in se spopada z vsemi kibernetskimi grožnjami.

 

4. Obnovitev po nesrečah

Microsoft Azure omogoča preprosto varnostno kopiranje podatkov. Na voljo je 99 letna hramba podatkov, konec je snemanja trakov ali trdih diskov. Vse, kar shranite v oblaku, se samodejno varnostno kopira na drugem varnem strežniku v Microsoftovem omrežju.

Azure-ova funkcija za obnovitev spletnega mesta omogoča, da si v primeru nesreče opomorete na sekundarnem mestu ali naravnost v oblaku.

Ena največjih poslovnih prednosti Azure-a je, da ne glede na vse, veste, kaj se dogaja v ozadju in da bo vaš strežnik še naprej nemoteno deloval.

 

5. Prilagodljivost

Tradicionalni lastni strežniški sistemi podjetjem ne omogočajo učinkovitega povečevanja. Posledica tega je poslabšanje zmogljivosti in nezmožnost ustreznega odziva na spremembe poslovanja.

Microsoft Azure je 100 odstotno prilagodljiv, saj plačujete samo za tisto, kar potrebujete. To pomeni tudi, da lahko svoje rešitve spreminjate na podlagi prometa, ne glede na to, ali to pomeni povečanje ali zmanjšanje.

 

microsoft azure, lower costs, security, privacy, high availability, scalability

 

Kaj smo ugotovili?

Najbrž to, da s tranzicijo v Azure pridobimo dosti prednosti. Poleg stroškovne učinkovitosti, ki vsekakor je pomembna, bi izpostavili vsaj še eno. Kaj je lepšega kot mirno spati in se sprostiti, ker vemo, da vse deluje kot mora? No, to... Z Azure-jem problemi kot so prekinitve delovanja strežnikov zaradi raznoraznih napak, enostavno odpadejo. Podatki pa so vedno shranjeni na varnem.

 

GOV-iS d.o.o. smo Microsoftov Silver Partner. Ponujamo celovite end-to-end rešitve za seljenje v oblak oziroma v Azure. Lastimo si tudi svoj oblak, katerega strežnik je lociran v Sloveniji v stavbi s strogim nadzorom.

Če bi radi selili svoje poslovanje v oblak in niste prepričani kje in kako začeti, nas kontaktirajte.

5 poslovnih prednosti, ki jih pridobite s prehodom na Microsoft Azure